Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi, kuyumcu ve sarraflar "İstanbul Mücevher, Altın, Gümüş, Takı, Saat, Kuyumculuk Makine ve Malzeme-leri Fuarı"nı gezdiler.
21 Şubat´ta İstanbul TÜYAP´taki Goldİstanbul 2010 fuarının son gününde gerçekleşen geziye, Çaycuma´da kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren firmalardan 44 kişi katıldı.
TÜYAP Fuarcılık tarafından organize edilen Goldİstanbul fuarı; Türk mücevher sektörünün farklı alanlarında faaliyet gösteren firmaların, yüksek üretim güçlerini ve tasarım becerilerini yansıtması açısından uluslararası bir öneme sahip.
Türkiye´nin kuyumculuk sektörü-nün doğduğu topraklar olduğu mesajından yola çıkılarak, yapılan çok çeşitli tanıtım çalışmaları sonucunda Goldİstanbul 2010 fuarına 60 farklı ülkeden, 20 bin kişiyi aşkın ziyaretçiyi ağırladı.
Fuara en yoğun katılım Rusya, BAE, Bahreyn, Kuveyt, Irak, İran, Azerbey-can,Ukrayna, Yunanistan, Bulga-ristan, Sırbistan, Hırvatistan, Bosna Hersek, Makedonya, Çek Cumhuriyeti, Slovenya, İspanya, Polonya, Romanya, Mısır, Cezayir, Fas, Tunus, Suriye, Ürdün, Gürcistan ve Türkmenistan oldu.
Gezi sonrasında Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat Sarsık; "Üyelerimizin bu tür organizasyonlarda sektörlerindeki en son gelişmeleri yerinde gözlemleyerek, sektör temsilcileri ile kaynaşmalarına yöne- lik ortamların önemi çok büyüktür.
O yüzden üyelerimizin ilgisini çeken sektörlerde, oldukça yararlı olduğunu gördüğümüz fuar gezilerimizi sürdürüyoruz.
Kuyumculuk yapan üyelerimiz açısından oldukça verimli olacağını düşündüğümüz bu geziye katılan ve emeği geçen herkese teşek- kür ederim" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi