Vergi Haftası dolayısıyla Defterdar Mümin Sayın beraberinde Defterdarlık personeli ile birlikte Vali Nurullah Çakırı makamında ziyaret etti.
Vergi Haftası dolayısıyla Vali Nurullah Çakır´ı ziyaret eden Defterdar Mümin Sayın, hafta ile ilgili kutlama programı hakkında bilgeler vererek, "Vergi bilincini geliştirmek üzere, Vergi Haftası kutlamalarına bugün itibariyle başladık. Bu hafta süresince öğrencilerimize ve mükelleflerimize yönelik bir dizi çalışmalarımız var. Haftayı en iyi şekilde kutlayarak vergi bilincini artırmayı hedefliyoruz" dedi.
Ziyaretten dolayı memnunluk duyduğunu ifade eden Vali Nurullah Çakır, vergi vermenin bir vatandaşlık görevi olduğunu, bu anlamda Karabük´lü vergi mükelleflerinin sorumluluğunun bilincinde birer mükellef olduğunu belirterek "Karabük vergi tahakkuku ve tahsilat oranı bakımından Türkiye´de ilk sıralarda yer almaktadır. Bu da Karabük´lü mükelleflerin sorumluluklarının bilincinde, devletinin yanında olan, verdiği verginin ne anlama geldiğini bilen bilinçli insanlar olduğunu göstermektedir. Tabi dünyada yaşanan ekonomik krizin yankıları ülkemizde de hissedildi. Bu anlamda ben vergi memurlarımızın çalışmalarını yürütürken esnafımıza, işadamımıza, mükelleflerimize bunu dikkate alarak onlara yol gösterici, bilgilendirici ve uyarıcı bir şekilde yaklaşması gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda zor bir görevi ifa ediyorsunuz. Sizleri bundan dolayı kutluyorum. Haftanızın başarılı geçmesini diliyorum" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi