Karabük Üniversitesi, Karabük Belediyesi, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve Yardıma Muhtaç Çocuklar Derneği işbirliği ile sosyal sorumluluk projesi kapsamında yürütülen eğitim faaliyetleri devam ediyor.
Sosyal sorumluluk projesi gereği Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve Yardıma Muhtaç Çocuklar Derneği işbirliği ile okullardan seçilen, maddi imkansızlıklar dolayısıyla kurs alma imkanı bulunmayan çocuklar, Karabük Üniversitesi gönüllü öğretim görevlilerinin nezdinde Karabük Üniversitesinde kurs görme imkanı buldular.
Karabük Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde devam eden ve 60 öğrencinin eğitim gördüğü kursa Karabük Belediyesi de öğrencilerin ulaşımı konusunda destek verdi.
Vali Nurullah Çakır beraberinde Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dilek Dadaylı Paktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler, Karabük Yardıma Muhtaç Çocuklar Derneği Başkanı Neşe Yılmaz ve İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği personeli ile birlikte Fen Edebiyat Fakültesinde gönüllü öğretmenler tarafından yürütülen kursu ziyaret etti.
Burada çocuklarla bir süre sohbet eden Vali Nurullah Çakır, sosyal sorumluluk kapsamında yürütülen projeye destek verenlere teşekkür ederek, "Okullarımızda maddi yetersizlikler nedeniyle eğitimlerine katkı vermek adına kurs alamayan öğrenciler için açılan bu kurslar sosyal sorumluluk anlamında önemli bir eksikliği gidermektedir. Geleceğimizin teminatı alan yavrularımızın iyi bir eğitim almaları bizler için çok önemli. Bu anlamda maddi imkansızlıklar dolayısıyla okuyamayan çocuklarımıza toplum olarak da gerekli desteği vermeliyiz. Bu anlamda Karabük Üniversitemiz, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, Yardıma Muhtaç Çocuklar Derneği ve Karabük Belediyesine yürüttükleri bu proje için teşekkür ediyorum. Yavrularımıza eğitim hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.
Vali Nurullah Çakır ziyaret anısına öğrencilere kitap ve çeşitli hediyeler verdi.
Editör: Pusula Gazetesi