AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Ulus ilçesinde Devlet Hastanesini ziyaret ederek, hastane başhekimi ile görüştü. Milletvekili Tunç, hastanede yaptığı incelemelerin ardından Ulus Devlet Hastanesine tahsis edilen yeni ambulansı da inceledi. Hastane Başhekimi ve doktorlar Ulus Devlet Hastanesini yeni alınan Ambulans için Milletvekili Yılmaz Tunç&8217;a teşekkür ettiler.



Başhekim bilgi verdi


Hastane Başhekimi Dr. Ahmet Sevinç, sağlık Hizmetlerinde verimliliğin artırılması, kaynak tasarrufunun sağlanması, ağlık hizmetlerinin planlanması ve sunumunun tek merkezden yapılması suretiyle, koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerinin bir arada yürütülmesine imkan tanıyan güçlendirilmiş bir şekilde 24 Kasım 2009 tarihinden itibaren Ulus Devlet Hastanesi ile Toplum Sağlığı Merkezinin birleştirilerek 20 yatak kapasite ile Entegre Bartın-Ulus İlçe Hastanesi olarak faaliyetine devam ettiğini yılda ortalama 30.000 adet poliklinik yaptıklarını söyledi.


Sağlıkta devrim yaptık


AK Parti Bartın Milletvekili Tunç da incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, Sağlık alanında devrim sayılan hizmetlere imza attıklarını belirterek, Bartın&8217;da Aile Hekimliğine geçiş ile birlikte sağlık hizmetine ulaşmanın kolaylaştığını ifade etti. Tunç, Ulus İlçe Merkezinde 3, Abdipaşa Beldesinde 1, Kumluca Beldesinde 2, Zafer Köyünde 1 olmak üzere toplam 7 adet aile hekiminin çalıştığını, iktidarları döneminde Bartın Devlet Hastanesi ikmal inşaatını tamamladıklarını, Bartın Göğüs Hastalıkları Hastanesi Ek bina inşaatını tamamladıklarını, Bartın Göğüs Hastalıkları Hastanesi Eski hizmet binasının onarımını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hizmetleri sıraladı


Milletvekili Tunç, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesini hizmete açtıklarını, Kadın doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesini hizmete açtıklarını, Eski devlet hastanesinin Sağlık Müdürlüğüne dönüştürülmesi için gerekli onarımları yaptıklarını, Kozcağız Sağlık Dispanserini hizmete açtıklarını belirtti. Tunç, Devlet Hastanesi Görüntüleme Merkezini Hizmet Alımı yöntemiyle hizmete açtıklarını, Halk Sağlığı laboratuarını, Verem Savaş Dispanserini, Merkez Sağlık Ocağını tamamladıklarını, Devlet Hastanesinin kardiyoloji başta olmak üzere uzman doktor ve kadro eksikliklerini giderdiklerini mobil sağlık ekipleri oluşturduklarını, ambulans sayısını artırdıklarını ve hava ambulansını devreye aldıklarını söyledi.



Editör: Pusula Gazetesi