Karadeniz Ereğli Esnaf Kefalet Kooperatifi Mali Kongresinde konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, yeni hastane yeri ile ilgili herkesin Osmantepe´yi istediğini belirterek, belediye tarafından 8 eğimli bir yol yapıldığı zaman hastanenin yapılacağını söyledi. Belediye ve kaymakamlığın ortaklaşa proje çizdiklerini ve 14.8 eğimlik oran çıkardıklarını belirten Erdoğan, bunun yeterli olmadığını söyledi. Erdoğan, &[#]8220;Türkiye eneri üssü olacak dedik, Zonguldak enerji üssü olacak dedik. Çatalağzı´nda 2,5 milyon dolarlık özel sektörün yatırımı Türkiye enerji tüketiminin 5.8´ini Zonguldak üretiyor. Bin 100 kişi çalışıyor, 2010 yılının sonuna kadar bu iş bitecek. Özel sektör kocaman bir liman yaptı. 150 bin tonluk gemiler oradan iş yapacak. Dağları deldik tüneller yapıyoruz. Ereğli-Düzce yolunun yüzde 70´i bitti. Ferhat gibi Şirin´e ulaşma özlemiyle dağları delerek tüneller yapıyoruz. Bu proje 102 trilyon. Şuanda 9 viyadük, 4 bin 100 metre tünel olmak üzere 2010 sonuna kadar bitecek. Devrek-Ereğli yolu çok önemli. 41 kilometre yolu ihaleye açtık. 28 tane dosya vardı bu dosyaların hepsi kamulaştırma mahkeme dosyasıydı. Vatandaş parasını almadan yerini vermiyor. Bazı sorunlarımız oldu onları da aşmaya çalışıyoruz. Ereğli´de bir spor salonumuz var. İnce işçilik, kaba işçilik hepsi ayrı ayrı ihale ediliyor. İhaleyi yaptık ama parayı Spor Toto verecek, ihaleyi yapan Gençlik Spor Genel Müdürlüğü şimdi onu aktarmak için genel müdürlükler arasında büyük bir mücadele veriyoruz. 128 yıllık bir belediye ama bir spor salonu ihtiyacı Ereğli´de ihtiyaç duyulmamış. İlk defa belediye yerini gösterdi biz onu oraya koyduk. Zonguldak´ta da spor salonuna ihtiyaç var. Zonguldak´ta bitmeden Ereğli´de de bitiremiyoruz bazı sorunlar çıkıyor. Ereğli´de öğretmen evi vardı. 3 bin 800 metre kari biz o arsayı vatandaşa kazandırdık. Yüzde 50, yüzde 50 ihale ettik. Üzerine de 1 trilyon ara alıyoruz. Yüzde 20 yüzde 80´e vermedik. Yarısı vatandaşın, yarısı yapan müteahhidin, yarısı da devletin olsun dedik. Ereğli bu krizden son derece büyük etkileme gören hatta teğet değil merkezinden geçen bir konumda. Bende yıllardır, sanayici, esnaf olarak işler yapıyoruz. Allah kimseyi yüz üstü düşürmesin. Diz üstü düşersek kalkması biraz kolay ama yüz üstü düştü mü kalkması zor. Şirketler sermayeyle ortak olmalı. 2., 3, kuşakta olan Avrupa´daki şirketler var. Bizim ülkemizdeki en büyük eksiklerden bir tanesi de 50 yaşında, 100 yaşında fazla şirketimiz yok. Avrupa´nın market kültürü Türkiye´ye gelsin ama Türkiye´nin şartlarında bir araya gelip çok ortaklı şirket kültürü kullanabileceğimiz, yapabileceğimiz o alt yapı yok. Eczaneler ve bankacılar çok parayı kazanan oldu. Ereğli´de bir adliye sarayı lazım, Ereğli´de hastane lazım, okul lazım&[#]8221; dedi.
Ereğli´ye Fen Lisesi yapacaklarını belirten Fazlı Erdoğan, lisenin maliyetinin 10 trilyon civarında olduğunu söyledi. İbrahim İzmirlioğlu´nun 700 bin TL yardımda bulunduğunu da kaydeden Erdoğan, &[#]8220;Kepez´e Mayıs 2007´de bir lise temeli attık. 4 defa ihale iptal edildi. Fen Lisesi Ereğli´ye olur mu dediler karşı çıktılar, olur arkadaşlar. Soğanlıyörük´ten 9 artı 6 olmak üzere 15 dönüm arsa bulduk. Oraya Fen Lisesi yapacağız. İbrahim İzmirlioğlu hacı amcamız 500 bin TL verdi, 200 bin TL daha verecek, okul, arsa, yurt yaklaşık 10 trilyon. Yatan para 700 bin TL. İsmi hacı amcaya feda olsun, Ereğli´ye Fen Lisesi kazandırdık. Ama bu da arkasıyla gelecek inşallah&[#]8221; diye konuştu.
Karadeniz Ereğli´de 5 yıldan beri hastane yapılmasının konuşulduğunu belirten Erdoğan, 2-3 ay içinde yer bulunamadığı zaman trenin kaçacağını söyledi. Herkesin Devlet Demir Yolları´ndan alınan araziye saldırdığını ifade eden Erdoğan, &[#]8220;Hemen yanı başında hastane yapacağız. 5 yıldan beri konuşuyoruz. Ereğli-Devrek yolu var ama cebi yok. Karayolları yapmadı tenkit edebilirsiniz. Ama yana sağa-sola, ara mahallelere giderken yol varda biz mi görmüyoruz. O zaman oraya yol yapacaksınız. 40 yıllık CHP zihniyeti Ereğli´de, Ereğli´nin imarını yeniden gözden geçireceksiz, yapılandıracaksınız eğer oraya hastane yapılmazsa beni hastane yolunda her türlü ihanete hainliğe tabi tutabilirsiniz. Ama sizler ilk görevinizi yapacaksınız, bende onun gereğini yapacağım. 5 yıldan beri konuşuyoruz ama tren kaçıyor. 3 yer bulduk, ilki mevcut yer. 50 dönüm istiyorlar yerimiz 27 dönüm bakanlık bunu uygun görmüyor. Demir yollarının yerini aldık, çok uğraştık sanki batan geminin malı herkes oraya saldırıyor. Kamu bina mallarının ne anlama geldiğini biliyorsunuz. Orada da bir çalışma yapıyoruz kamusal alan ilan ettik. Oraya ilk olarak adliye sarayı inşaatı var. Bu sene temelini atacağız. Bakanlık olarak buraya 4 tane heyet geldi. Osmantepe´ye bakıldı, heyetle birlikte o tepeye çıkan bir tek Muharrem Bey oldu. İki defa ben geldim. Adam burada olumlu yazıyor, oraya gidiyor öncekiler olumsuz ya oda korkuyor. Sonuç itibariyle bir şart koştular, buraya yüzde 8 eğimle bir yol olursa hastaneyi buraya yaparız. Kaymakamlığı, belediyeyi aradık onlar bir proje çizdiler eğim oranı 14.8. Belediye başkanımızla görüştük konuşmalar yaptık. Başka bir taraftan hastanenin yolunu normal ölçülerde çizin, orda hazinenin veya ormanın bir engelli varsa onu aşmak bize düşer. Ereğli´de esnaf kefalet, belediye, siyasi partiler, TSO, Kaymakamlık orda orası olsun diyor. Ben oraya mikserle bir beton götüreceğim ama nasıl götüreceğim? Siz bunun farkında mısınız? Yol olmadan hastanenin temeli atılabilir mi? Belediye meclisinden karar çıkarıyoruz. Bu karırı çıkardığınız gün temel atılacaktır. Ama bunu birisi ´ihanet etmeyin Ereğli´ye´ dediği için değil, Ereğli´yi bizde başkaları kadar sevdiğimiz için yapıyoruz. Yerel yönetim proje yapmaz ise milletvekili Ankara´da hiçbir şey yapamaz. Ereğli´yi bir bütün olarak ele alın Ankara´ya taşıyın sonuç almak çok kolay. Şimdi Alaplı´nın önünde liman konusunda takıntı var. ´Birisi şuraya olsun diğeri buraya olsun´ diyor. Bun derseniz ´Filyos Vadisi´ne alternatif üretiyorsunuz´ diye birileri önünüzü keser. Ereğli´de de ben 2-3 ay daha hastanenin temelini atamazsam yine tren kaçar&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi