Memur-Sen Zonguldak Şubesinde, genel ve edebi konuları kapsayan Söyleşi Günleri&[#]8217;ne konuşmacı olarak katılan İHA Zonguldak Bölge Müdürü Osman Sav, Zonguldak ve geneldeki basın sorunlarını anlattı.
15 günde bir yapılan etkinliklerde konusunda uzman kişilerin davet edildiğini açıklayan Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, &[#]8220;Amacımız, 15 günde bir konusunda uzman kişileri davet ederek üyelerimizle buluşturmak, bilgilendirmek ve deneyimlerini paylaşmaktır. Bundan önceki programlarımızda Eğitimci Yazar Sayın Veli Karanfil, bölgemizden çıkan başarılı işadamı Sayın Yusuf Günay, ve akabinde GMİS Başkanı Sayın Ramis Muslu gibi değerli insanlarımızı üyelerimiz ile buluşturarak güzel bir atmosfer oluşturmuş, deneyimlerini paylaşmalarını sağlamıştık. Yine bu seferki etkinliğimize İHA Zonguldak Bölge Müdürü Sayın Osman Sav aramızda olarak bizleri mutlu etmiştir&[#]8221; dedi.
Söyleşi Günlerine kendisini de davet ettikleri için teşekkür eden Osman Sav, gazeteciliğin topluma bilgi verme, yönlendirme ve bilinçlenmede önemli görev üstlendiğini ifade etti. Gazeteciliğin 4 önemli meslek arasında yer aldığını belirten Sav, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler arasındaki ilişkilerin daha sağlıklı kurulması gerektiğine dikkat çekti. Her kesimin &[#]8220;Yandaş medya&[#]8221;dan rahatsız olmasına rağmen herkesin yine &[#]8220;Yandaş medya&[#]8221; aradığını belirten Osman Sav, &[#]8220;Medya ilişkilerinde söylenen en büyük yalan &[#]8216;eleştiriye açığız&[#]8221; denilmesidir. Bir çok kimse &[#]8216;eleştiriye açığız, eksiklerimizi tabi ki yazacaksınız&[#]8217; demesine rağmen en ufak eleştiriyi kaldıramıyoruz&[#]8221; dedi.
Yerel basının resmi ilan, abone ve reklam ile ayakta durabildiğini ifade eden Sav, sendikalar başta olmak üzere yöreye duyarlı herkesin yerel gazete alması ve okuması gerektiğini vurguladı.
Yaklaşık 1,5 sat süren söyleşinin ardından Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Osman Sav&[#]8217;a teşekkür ederek hediyeler verdi.
Editör: Pusula Gazetesi