AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Ereğli´de fen lisesi kurma girişiminde bulunduklarını bildirdi.
Erdoğan, eski Belediye Başkanı Murat Sesli ile birlikte Hayırsever İbrahim İzmirlioğlu´nu ziyaretinde yaptığı açıklamada, lise binasının Soğanlıyörük mevkisinde inşa edileceğini söyledi.
Bina inşaatına İzmirlioğlu´nun 700 bin lira bağışta bulunduğunu belirten Erdoğan, şöyle dedi:
´´Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde yaptığımız girişimler sonucu ilk kez bir ilçede fen lisesi kurulacak. Köydeki 9 dönümlük alan ile köy muhtarlığının bağışladığı 6 dönümlük alanın bakanlığa tahsisi yapıldı. İzmirlioğlu da toplam bağışın 500 bin lirasını ilgili hesaba yatırdı. Kalanını da önümüzdeki günlerde yatıracak. Yaklaşık 10 milyon liraya mal olacak binanın temelini yıl içinde atmayı planlıyoruz. Fen Lisesi eğitim, öğretimini de 2010-2011 döneminde mevcut Anadolu Lisesi binasının bir bölümünde başlatmayı düşünüyoruz. Daha sonra öğrencilerimiz tamamlanan yeni binada eğitimlerini sürdürecek. Katkılarından dolayı İzmirlioğlu´nu teşekkür ediyorum.´´
Eski Belediye Başkanı Sesli de, bugüne kadar kendi imkanlarıyla bir çok okulda Atatürk büstü yaptırdığını anımsatarak, ´´Yeni açılacak okulumuza da görkemli bir Atatürk Köşesi yapma sözü veriyorum´´ dedi.
İzmirlioğlu ise gelecek nesillerin yetişmesinde eğitimin önemine değinerek, katkılarının süreceğini bildirdi.
Editör: Pusula Gazetesi