TFF 2. Ligde mücadele eden temsilcimiz Zonguldakspor yaz döneminde her yıl geleneksel olarak düzenlediği yaz futbol okulunu resmen başlattı. Geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan idmanların ardından resmi açılış töreni gerçekleştirildi. Sabah saat 09.30'da gerçekleştirilen açılış töreninde alt yapı teknik heyeti ve futbolcular hazır bulundu.

Fener sentetik sahada başladı. 6-14 yaş grupları arasında ki sporcular kulüp tarafından verilen malzemeleri giyerek topbaşı yapan Zonguldakspor yaz futbol okulunda yetenekli futbolcular alt yaş grubu takımlarına kazandırılacak.

Yeni yıldız adayları antrenörler Metin Aydın, Oğuzhan Akman, Mustafa Göktaş, Sadettin Birinci ve Muhammet Şafak yönetiminde sporcular 2 ay boyunca futbolun temel eğitimlerini alacak, idmanlar haftanın 3 günü devam edecek. Yaz Futbol okulunda ilk etapta yaklaşık 50 sporcu yer alıyor.

YETENEKLER TAKIMA KAZANDIRILACAK

Zonguldakspor Alt yapı antrenörü Muhammet Şaffak "Zonguldakspor için yaz okulu diye bir çalışma yok. Zonguldakspor Spor Okulları diye bir çalışma var. Bu çalışmalar yılın 12 ayında devam edecek. Şuna kadar 6 yaş ve 14 yaş aralığına kadar oyuncularımız eğitim alıyor. 50 oyuncumuz Zonguldakspor Spor Okullarında eğitim almaya başladı. Amacımız Zonguldakspor altyapısına kaliteli bireyler yetiştirmek. Hem de Zonguldakspor A takıma hazır hale getirmek. Bizim ekibimiz Metin Aydın, Oğuzhan Akman, Mustafa Göktaş, Sadettin Birinci ve Muhammet Şafak olarak hoca kadrosu ile çalışıyoruz. Antrenmanlarımız şuan itibariyle pazartesi Çarşamba ve Cuma günleri yapıyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi