Hema Endüstri A.Ş.´nin Amasra´da yaptığı çalışmalarda yer alan Ömer Ak, Hema´nın bölgede yaptığı çalışmaları sonuna kadar desteklediklerini söyledi. Ak, "Doğma büyüme Bartınlı bir genç olarak, şehrime bu denli yatırım yaparak, taş kömürü üretimi ve taş kömürü kullanılarak yapılacak çevreci Elektrik Santraline tüm kalbimle destek veriyorum. Çünkü, bir ülkenin kalkınabilmesi için, istihdam olması lazım. Bir ülkenin kalkınabilmesi için yer altı zenginliklerimizin değerlendirilmesi gerekir. Bir ülkenin kalkınabilmesi için yer altı zenginlikleri kullanılarak, kendi elektriğini üretmesi gerekir. Bir ülkenin kalkınabilmesi için, ülkemizden milyarlarca dolar yurt dışına gideceğine, yurt dışındaki dış sermayenin ülkeye gelmesi gerekmektedir. Hal böyle ise, bakalım Hema Endüstri A.Ş. ne yapıyor? Taş kömürü ve çevreci elektrik santrali yatırımı ile binlerce insana iş ve aş veriyor. Yeraltı zenginliğimiz olan taş kömürümüzü çıkartıyor. Çıkan bu kömürle kuracağı çevreci elektrik santrali ile, ülkemizin elektriğini üretiyor. Bu yatırım için milyar euro yatırımı ilimize getiriyor.
Şimdi söyleyin bana, Bartınlı bir genç olarak, ülkeyi kalkındıracak olan bu projeye nasıl sahip çıkmayayım? Bu çevreci elektrik santraline hayır diyerek, binlerce kişiye sağlanacak iş ve aşa taş mı koyayım? Ülkemizin yeraltı zenginliklerini değerlendirmeyelim mi? Dış sermaye ile birlikte ilimize gelecek yatırım, teknoloji ve milyarlarca euro´yu istemeyeyim mi? Lütfen bana söyleyin, böyle devasal bir yatırıma sizce buna karşı mı çıkmalıyız? Ben Bartınlı bir genç olarak, tüm gençlerin geniş düşünmesi ve vizyonunu geliştirmesine, ayağımıza kadar gelen bu yatırımı desteklemelerini istiyorum. İleriki yıllarda bu bölgede biz yaşacağız, yabancılar değil. Bu yatırımı küstürürsek, insanlarımızın taş koymuş olacağız" dedi.
"ESKİ TEKNOLOJİ KULLANILMAYACAK"
Hema Endüstri A.Ş. çalışanlarından Ömer Ak, Türkiye´nin kendi elektriğini üretmek için Rusya ve Ukrayna başta olmak üzere birçok ülkeden aldığı doğalgaz ve elektriğe 2009 yılında 49,4 milyar dolar ödediğini ifade etti. Ak, "Ülkemizin enerjide yaşadığı yüzde 80´lik dışa bağımlığını azaltacak bu projeye halkımızın sahip çıkması gerekir. Bu projede çalışacak 11 bin kişi, il geneli ve köylerinden alınacaktır. Yani Bartınlı gençlerimiz kendi memleketlerinde iş sahibi olacaktır. Halkımızı 1980 - 1990 yıllarında video görüntüleri değiştirilmiş, eski teknolojileri gösteren zihniyetler, bugün insanlarımızı yanlış bilgilendiriyorlar. Türkiye AB üyesi olma yolunda emin adımlarla ilerlerken, eski teknoloji veya çevreye zarar verecek bir projeyi Türkiye´nin hiçbir bölgesinde yapılamayacağı bir gerçektir. Cumhuriyetin kuruluşunun 87 yılını kutlayacağımız bugünlerde, Batı Karadeniz´in en büyük yatırımı olan Batı Karadeniz Mega Enerji Üssü Projeleri tüm hızıyla devam ediyor" dedi.
"TÜRKİYE´NİN 30 YILLIK GAZ İHTİYCI KARŞILANACAK"
Hema Endüstri A.Ş. çalışanlarından Ömer Ak, Hattat Holding Hema Endüstri A.Ş tarafından Zonguldak, Kdz. Ereğli´de sürdüren kömür ve metan gazı çıkarımının devam ettiğini söyledi. Ak, "Bartın´ın Amasra ilçesinde sürdürülen 8 metre çapında değişik metrelerde açılmış 3 kuyudan biri bitirilerek galeri inşaatlarına başlanılmış, 2 kuyunun kazı işlemlerinde sona yaklaşılmış, Dünya´nın son teknolojilerine sahip Elektrik Santralleri için çalışmalar devam etmektedir. Batı Karadeniz´de Cumhuriyet tarihinden günümüze gelen süreçte hiçbir özel şirketin başaramadığı yatırımı Hattat Holding başarmaktadır. Türkiye´de hep ilklere imza atmayı felsefe haline getiren şirketimiz, Türk Mühendis ve işçileri ile birlikte 8 metre çapında değişik metrelere inecek 3 mega kömür kuyuları ile yerin binlerce metre altında bir şehir kurmuştur. Yeraltı zenginliğimiz olan taş kömürümüzü ve değerli kömürün arasında sıkışan Türkiye´nin 30 yıllık ihtiyacını karşılayacak gazı ülkemiz ekonomisine katma değer sağlayacak, çevreci olan taş kömürümüz ile kurulacak Elektrik Santrali Türkiye´nin yüzde 10´a yakın elektrik ihtiyacı bu bölgeden sağlanacaktır. Hattat Holding´in, Zonguldak ve Bartın bölgelerine yapılacağı milyar Euro´yu aşacak bu projelerde, bölgemizde bulunan binlerce yöre halkı ve buna bağlı 50 bin kişiye iş ve aş sağlayacaktır. Bugün Bartın il genelinde kriz nedeniyle kepenk kapatan veya siftah yapamadan dükkanlarını kapatan esnaf ve tüccarlarımız daha çok para kazanacaktır" dedi.
Hema Endüstri A.Ş. çalışanlarından Ömer Ak, tüm iş kolları ve sektörlerde canlanmalar meydana gelecek, ilde işsizliğin biteceğini ve Batı Karadeniz´in göç veren değil, göç alan il haline geleceğii de sözlerine ekledi.
Editör: Pusula Gazetesi