AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayları Hamdi Uçar, Züleyha Yazıcı Arıman ve Burhan Onuk, Mithatpaşa Mahallesi'nde büyük coşkuyla karşılandılar. Üç milletvekili adayının katıldığı mitinge Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan ve yöneticiler de destek verdi. Uçar, mitingde yaptığı konuşmada işsizliğin hat safhada olduğunu belirterek TTK'nın işletilmeyen sahalarını ihaleye çıkartarak 5 bin işçi alacaklarını ifade etti.

Mitinge Ak Parti Eski Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ile Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun da katıldı. Mithatpaşa sakinleri, Uçar ve beraberindekileri adayları büyük coşkuyla karşıladılar. Vatandaşlar Hamdi Uçar, Züleyha Arıman ve Burhan Onuk'u davul zurna ve meşalelerle karşılayarak sevgi gösterisinde bulundular.

Milletvekili adayları Züleyha Yazıcı Arıman ve Burhan Onuk konuşmalarında Mithatpaşalılardan destek istedi.

Dağyolu Sokak'taki mitingde konuşan Hamdi Uçar, şunları söyledi; "Ben Mithatpaşa'yım Mithatpaşa da ben. Ben buraya neden geldim? Burası bizim, ben buraya yabancı değilim. Daha önce ki seçimlerde olduğu gibi Mithatpaşa'da aynı coşku devam ediyor. 24 Haziran seçimleri hepimiz için çok önemli. Yaklaşık 30 gündür meydanlardayız. Gittiğimiz her yerde partimizin ilk kurulduğu gün gibi heyecan ve coşkuyla karşılanıyoruz. Zonguldak'ta 24 Haziran'dan sonra yeni bir dönem başlıyor. Tamamlanmamış, yarım kalmış projelerin altına imza atacağız sizlerin desteğiyle. Cumhurbaşkanımız Zonguldak a geldi ve çok güzel müjdeler verdi. TTK'ya bin 500 işçi alınacak. Bunun sözünü verdi. Bunu önümüzdeki süreçte 3-4 bine çıkartacağız. Burada bizim evlatlarımız, çocuklarımız ekmek yiyecek. Hastane projemiz var, bize teveccüh gösterirseniz bunu biz takip edeceğiz. Geçen yerel seçimlerde de gündem geldi, vatandaşlarımızın önemli bir sorunu var. Vatandaşlarımız mağdur oldu. Ecremisil bedellerinizi õdediniz, geriye dönük 5 yıllık ecremisil bedelleriniz tapularınız verilince oradan düşürülecek. Zonguldak'ın bütün mahallelerinde bu uygulama başladı, aynı zamanda oturduğunuz süre içinde ödediğiniz vergiler düşürülerek tapunuzu almış olacaksınız. Bu 55 bin kişiyi ilgilendiren bir sorun, buu ortadan kaldıracağız. Zonguldak maden sahası, Ereğli Kandilli'de bir maden sahası var, yakın zamanda ihaleye çıkıyor. Burada bine yakın arkadaşımız istihdam edilecek. TTK' nın üzerindeki arazilerin sahaların çoğunu ihaleye çıkartarak önümüzdeki süreçte yaklaşık 5 bin kardeşimizi istihdam edeceğiz. Daha kurumsal ve daha profesyonel çalışan kurumlar burada iş yapacak. Zonguldak kömür yatağı ama şimdiye kadar ne yazık ki bir takım problemler yüzünden bunlar aşılmamış, bunları da aşacağız. En önemli sorunlarımızdan biri işsizlik, işsizliğin üzerinde duracağız."

Editör: Pusula Gazetesi