Zonguldak´ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde itfaiye ekibi, yangın tatbikatı yaptı.
Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, belediye garajının bahçesinde topladığı itfaiye ekibine, yangında yapılması gerekenleri ve müdahale yöntemlerini anlattı. Başkan Ünal´ı dinleyen işçilere, anlatılanları uygulamak için tatbikat yaptırıldı. Yangın için garajda lastikler tutuşturulurken, itfaiye ekibi de yangına müdahale ederek söndürdü.
Belediye Başkanı Ünal, belediyeye ait yeni kazandırılan itfaiye aracıyla her ay rutin olarak yangın tatbikatları yaptıklarını belirterek "Belediyelerde tam dört dörtlük bir itfaiye teşkilatı kurulmuş değil, bunun için elimizdeki şoför ve işçilerimize yangına nasıl müdahale edileceği konusunda bilgi veriyoruz. Daha sık tatbikatlar yapıp yangına anında müdahale edilebilmesini sağlayacağız. Tatbikatları, bilgileri pratikte en iyi şekilde uygulayabilmeleri için yapıyoruz. İşçilerimiz gün geçtikçe daha iyi
şartlarda yangına müdahale edecektir. İtfaiye aracını bütün ayrıntısıyla tanıyıp yangına kısa zamanda müdahale edecek seviyeye teşkilatımızı hazırlıyoruz" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi