Karabük´te yaklaşık 7 ay önce ´Çarşıya gidiyorum´ diyerek evden ayrılan ve bir daha haber alınamayan 82 yaşındaki Recep Aksoy´un İstanbul´da hayatını kaybedip kimsesizler mezarlığına defnedildiği ortaya çıktı.
Karabük merkeze bağlı Yaylacık Mahallesi´nde oğlu, gelini ve torunları ile birlikte ikamet eden 82 yaşındaki Recep Aksoy, 27 Temmuz Pazartesi günü sabah saat 09.30´da çarşıya gitmek için çıktığı eve bir daha geri dönmedi. Yakınları tarafından aylarca aranan yaşlı adam, tesadüfen İstanbul Adli Tıp Kurumu´nda oğlunun baktığı fotoğraflar sayesinde tespit edildi. İzzet Aksoy, İstanbul´da tesadüfen Adli Tıp Kurumu önünden geçerken içeri girerek 7 aydır babasını aradığını, kendilerinde ölenlere ait fotoğraf
olup olmadığını sordu. Kimliği bulunamayan ve hayatını kaybeden şahısların yer aldığı fotoğraflara bakan İzzet Aksoy, tesadüfen babasının Şile ilçesine bağlı Ağva´da denizde cesedinin bulunduğunu ve cesedin İstanbul kimsesizler mezarlığına defnedildiğini öğrendi. 7 ay sonra babasının cesedini kimsesizler mezarlığından bulan İzzet Aksoy, babasının oralara kadar gitmesine ihmal vermediğini söyledi.
Bugün mezarı açılarak alınan Recep Aksoy´un naaşı, yarın Karabük´te öğle namazına müteakiben defnedilecek.
Editör: Pusula Gazetesi