Bazı ailelerin çocuklarının konuşma yeteneğini geliştirmesi için dahi 112´yi aradığını ifade eden Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Barış Fidan, Zonguldak genelinde 11 istasyonda 24 ambulans ve 93 sağlık personeli ile vakalara müdahale ettiklerini söyledi. Geçen yıl 16 bine yakın vakaya baktıklarını ifade eden Fidan, "Çok sınırlı bir ekip ile bu hizmeti sunuyoruz. Özellikle hekim sayımız yeterli değil" dedi.
112´ye gelen asılsız ihbarlar nedeniyle doğru ihbarlara bazen ulaşamadıklarını söyleyen Barış Fidan, 2 bin 500 ihbardan yüzde 98´inin asılsız olduğunu bildirdi. Telefon sapıklarının yanı sıra hattı en fazla meşgul edenler arasında telefon tamircileri ve küçük çocukların yer aldığını anlatan Fidan, şunları söyledi: "Telefon tamircileri, tamirlerini yaptıkları telefonlarla içinde kart olmadan direkt arama tuşuna basarak 112´yi arayabiliyor. Telefonu test etmek için bunu yapıyor. Kimi bilinçli, kimi
bilinçsiz yapıyor. Bazı aileler de küçük çocuklarının konuşma yeteneğini geliştirmesi için 112´yi arattırıyor. Bu tür gereksiz şekilde hattımızı meşgul eden vatandaşlarımızın bir gün kendisinin de 112´ye ihtiyacı olabileceğini düşünmelerini istiyoruz."
Editör: Pusula Gazetesi