Karabük Valiliğinin himayelerinde sürdürülen "Karabük Verimliliği Artırma Projesi" kapsamında Milli Prodüktivite Merkezi ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile gerçekleştirilen ve Karabük Üniversitesinin ev sahipliğini yaptığı "Yurt Kaynaklarının Etkin ve Verimli Kullanımı" konulu Panel Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Düzenlenen panele Vali Nurullah Çakır başta olmak üzere Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Vali Yardımcısı İsmet Tabaş, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pehlivan Baylan, TSO Meclis üyeleri, Kardemir A.Ş Genel Müdürü Fadıl Demirel, Çelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Yaşar Çınar, Milli Prodüktivite Merkezi Genel Sekreteri Kerim Ünal, daire müdürleri, işadamları ve öğrenciler katıldı.
Panel öncesi açılış konuşması yapan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Pehlivan Baylan, Üniversitenin ilk temellerinin atılmasında Karabüklü işadamlarının büyük katkıları ve emeklerinin bulunduğunu hatırlatarak, " TSO Karabük´ün varoluşundan büyük emeği vardır. Üniversitenin temelinde ilk harcın konulmasında emeği vardır. Türkiye´nin ilk ağır sanayisinin başkenti olan bu kent büyük iş adamları yetiştirmiştir.Yaklşık bir yıldır Karabük´ün ekonomide gelişmesi ve büyümesi anlamında Milli Prodüktivite Merkezi ile çok sayıda panel ve seminerler verdik. Bir şehirde Üniversite tek başına başarılı olamaz. TSO ile işbirliği şarttır. Sivil toplum örgütleriyle, halkıyla, öğrencisiyle top yekun tek vücut olursak bu kent daha iyi yerlere gelir. Birlik olmak zorundayız. Karabük´ün ileriye gitmesi için hep birlikte çalışmalıyız. Her şeye rağmen mazeret yok" dedi.
Milli Prodüktivite Merkezi Genel Sekreteri Kerim Ünal ise konuşmasında 55 ilde bu tür çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, "İllerin özelliklerine göre araştırma yapıyoruz. Karabük´te araştırmaları fazla tutarak gelişmesi anlamında daha geniş bir çalışma yaptık. Karabük daha küçük nüfusa sahip olmasına rağmen bilinç düzeyinin oldukça yüksek bir kent. Proje kapsamında düzenlenen 19 farklı toplantılara 3 bin 376 kişi katıldı. Zira büyük illerde bu tür toplantılara 2 bin civarında katılım oluyor. İl bazında üst düzey yöneticilere karşı düzenlediğimiz toplantılara 140 yönetici katılırken, yine meslekleri ile bağlantılı yapılan 17 toplantıya 385 kişinin katılması bizi çok memnun etti. Karabük´te verimliliği artırma projesi adı altında çalışmalarımız tamamlamak üzeriyiz ve projeleri yine bu salonda anlatacağız" diye ifade etti.
Yapılan konuşmaların ardından Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dilek Dadaylı Paktaş Başkanlığındaki panele geçildi.
Panele konuşmacı olarak katılan Milli Prodüktivite Merkezi Teknik Müşaviri Ferda Hekimci "Küreselleşen Dünya ve Yerli Malı", Safranbolu Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şehnaz Ceylan "Yarının Bilinçli Tüketicileri", Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreter Yardımcısı Dr. İsmet Yalçın "Türk Makine Sektörünün Tanıtım Atağı" ve Türk-İş Uzmanı Sinan Vargı "Türkiye´de Üretilen Malı Kullanmak" konularında katılımcılara bilgiler verdiler.
Editör: Pusula Gazetesi