Bank Asya 1. Lig takımlarından lider Kardemir Karabükspor, hafta sonu deplasmanda karşılaşacağı Çanakkale Dardanelspor çalışmalarına başladı.
En yakın takipçisi ile 8 puanlık farkın kendilerinde bir rehavet oluşturmayacağını söyleyen Yücel İldiz, "Camia olarak hiçbirimizin ayakları yerden kesilmez, kesilirse tehlike olur" dedi. Geçtiğimiz Pazar günü sahasında Kayseri Erciyesspor´u 4-2 mağlup eden Kırmızı-mavili ekip, Çanakkale Dardanelspor maçının hazırlıklarına iki günlük iznin ardından Yaşar Kaptan Çebispor Tesisleri´nde başladı. Neşeli bir şekilde başlayan idmanda Kırmızı-mavili ekipte idman öncesi Teknik direktör Yücel İldiz yaklaşık 10
dakika oyuncuları saha ortasında görüşme yaptı. Kayseri Erciyesspor karşısında alınan galibiyetten dolayı oyuncularını tebrik eden tecrübeli teknik adam, liderliğin getirdiği yükün sezon sonuna kadar süreceğini ve bu nedenle tüm oyuncuların rehavete kapılamamaları uyarısında bulundu. Takım daha sonra çalışmalarına düz koşu, ısınma ve kısa alanda el ve kafayla top mücadelesi yaptı.
Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yücel İldiz, Kayseri Erciyes maçı ile bir haftayı daha kayıpsız atlattıklarını ve bunu da 4-2 ile aldıklarını söyledi. Yücel İldiz açıklamasında Pazartesi günü önlerinde zorlu bir Çanakkale maçı olduğunu hatırlatarak, " Puanı az olan takımlarla oynamak gerçekten daha zor. Çanakkale takımı her zaman için belli tutarlı bir futbolu olan ve ciddi bir kadrosu olan takım. Çok zorlu bir müsabaka olacak. Bizim açımızdan mutlaka kayıpsız geçmemiz gereken bir maç. Çanakkale
mutlaka kendi sahasında kazanmak ve alt sıralardan kopmak için elinden gelen mücadeleyi verecektir. Bizde tüm şartları göz önünde bulundurarak çalışmalara başladık" dedi.
En yakın takipçisi ile arasında bulunan 8 puanlık farkın kendilerinde bir rehavet oluşturmayacağını da ifade eden tecrübeli teknik adam Yücel İldiz, "Sezon bitmeden ve aldığımız puana ile rehavet oluşmaz. Son oynadığımız maç bunun bir örneğidir. Maçın hemen başında skor farkını yakaladık ama biraz konsantrasyon kaybı dahi müsabaka içinde neler olacağını gösteriyor. Puan olarak belli bir avantaj elde ettik ama 12 tane final maçımız var. Matematik hesap olduğunca bunlar devam edecektir. Ekip olarak bizim,
camia olarak hiçbirimizin ayakları yerden kesilmez, kesilirse tehlike olur. Bunun için yere sağlam basmamız lazım" diye konuştu.
İldiz, ayrıca takımda kaleci Bülent Ataman´ın sakatlığının devam ettiğini, doktor raporu doğrultusunda 2 hafta dinlendirileceği sözlerine ekledi.
Editör: Pusula Gazetesi