Kadın çiftçiler yarışıyor bilgi yarışmasının Çaycuma elemeleri Nebioğlu Beldesi&[#]8217;nde gerçekleştirildi. Yarışmaya İl Tarım Müdür Hacı Arap Şanlı, Zonguldak Çiftçi Eğitimi Şube Müdürü Yaşar Erdoğan, İlçe Tarım Müdürü Aydın Çelik, İlçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan. Çaycuma Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, Çaycuma Ziraat Odası Başkanı İsmail İnam, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, CHP&[#]8217;li İl Genel Meclis Üyeleri İsmail Korkmaz,Umut Başoğlu ve daire müdürleri katıldı.


Tarımsal üretimde büyük emek sahibinin kadınlar olduğunu söyleyen İlçe Tarım Müdürü Aydın Çelik; &[#]8220; Kırsal alana kadın çiftçilere götürülen eğitim- yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla yarışmalar düzenleniyor. Kamu ve öze sektör çalışanları içerisinde çok değişik ve önemli görevler üstlenen kadınlarımız, tarım sektörümüz içerisinde başta üretim olma üzere, gerek işleme, gerek depolama, gerekse paketleme ve pazarlama süreçlerinin temel taşlarını oluşturmaktadır&[#]8221;diyerek katkılarından yarışmaya dolayı Yurtbay Yem Fabrikası&[#]8217;na, Çaycuma Ziraat Odası ve Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan&[#]8217;a teşekkür etti.


Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan ise konuşmasında beldedeki tarımsal faaliyetler hakkında bilgi vererek, 1996 yılından bu yana düzenledikleri yoğurt şenliklerinin festivale dönüştüğünü söyledi.


Zonguldak&[#]8217;ta yeni göreve başlayan İl Tarım Müdürü Hacı Arap Şanlı ise bölgede modern, çağdaş ve medeni cesaretli kadın çiftçileri gördüğü içim memnun olduğunu söyledi. Şanlı; &[#]8220; Görev yaptığım yerlerde kültür ve anlayış farkı olduğu için yarışmaya katılacak kadın çiftçi bulamıyorduk. Zonguldak ve ilçelerinde ise büyük talep var. Görüyorum ki buradaki çiftçilerimiz kendini aşmış.


Amacımız birim alandan daha fazla ürün almak. Aile ekonomisine katkı sağlayan çocuklarımızı büyüten kadınlarımızın bu ülkede emeği daha çok. Yarışmaya katılanlara medeni cesaretlerinden ötürü tebrik ediyorum. İlk defa il dışına çıkıyorum, bölgeyi tanımak sizlerin, siyasi partilerin ve diğer kuruluşların görüş ve önerilerinden faydalanmak istiyorum. Bize yardımcı olursanız sevinirim. Bizde elimizden geldiğince sizlere yardımcı olacağımıza söz veriyoruz. Çalışmak isteyene kapımız sonun kadar açık&[#]8221; şeklinde konuştu.


Daha sonra yarışmaya geçildi. 13 grubun yarıştığı ve 15 sorunun sorulduğu bilgi yarışmasında Musausta Köyü&[#]8217;nden Songül- Döndü İpekdal çifti birinci olurken ilde yarışmaya hak kazandılar. Emel &[#]8211; Esen Girgin çifti ikinci, Meryem İnam- İlknur Kiraz çifti ise üçüncü oldu. Dereceye girenlere Yurtbay Yem ve Ziraat Odası tarafından çeşitli hediyeler verildi. Ödül töreninden sonra yarışmacılar ve konuklar yerel sanatçı Fatma Metin&[#]8217;in söylediği türkülerle eğlendiler. İl Tarım Müdürü Şanlı, İlçe Tarım Müdürü Çelik, Nebioğlu Belediye Başkanı Aydoğan ve İl Genel Meclis Üyeleri davul ve köçek eşliğinde oynadılar.

Editör: Pusula Gazetesi