Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla ve yönetim kurulu üyeleri, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ı makamında ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundular. Başkan Posbıyık, geçirdiği kaza sonrası kimseye haber vermediklerini belirterek, sonu felaket olacak bir olaydan sonra tekrar görevinin başına döndüğünü söyledi. Başkan Posbıyık, "AK Parti´nin düşme noktasına gittiği bir platformda bana göre Zonguldak´ta CHP´nin aktif olduğuna inanmıyorum. Belediye başkanlarını öne sürüp bir şeyler yapmak kimsenin aklına gelmiyor. Vaziyeti idare edip gidiyoruz. Öyle bir fırsat geçti ki CHP´nin eline bir daha böyle bir fırsat geçeceğini zannetmiyorum. İnanılmaz bir ortam var, hükümetin sık sık yaptığı hatalar, Zonguldak´ı, Ereğli´yi batırması burada CHP´nin yapacağı başkaldırılarla 5 milletvekilini torbaya koyma gibi bir olay var ama enerjiyi maalesef iş kesimlerine harcıyoruz. Dış mücadelede eksik kaldığımız içinde hırpalanıyoruz gibi geliyor. Belediye başkanları sadece belediye başkanlığı yapıyor zaten onların siyaset yapması istenmiyor. Böyle idare edip gidiyoruz" dedi.
CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla da, Başkan Posbıyık´a geçmiş olsun temennisinde bulunarak, "Ufak tefek eksikler vardır bunlar giderilir. Giderilmekte zorunda. Bundan önceki süreçte böyle bir süreç yaşanmadı, Türkiye´de hissedilenin çok daha vahimi. Zonguldak ve Ereğli bunları hak etmedi. Şartlar bu iken bu sonucu elde etmemek olasılığı yoktur diye düşünüyorum. Neye yapmak gerekiyorsa bu yapılacaktır" dedi.
Başkan Posbıyık ise CHP´lilerin ayağa kalkması gerektiğini belirterek, "TTK kapatılmaya doğru gidiyor bunu görmemek için kör olmak lazım. Ama buna kimsenin tepki koyduğu yok. Herkesin bir eli yağda bir eli bağda, herkes halinden memnun. Buralar yoksun perişan vaziyette. Silisyumu çıkarıyorlar Alacaağzı´ndan, borcamı Düzce´ye kuruyorlar. Tozu toprağı bize karıştıracaklar silisyumu götürecekler orada cam imal edecekler. Ereğli´den Zonguldak´tan ses seda yok, herkes halinden memnun. Aldıkları para fazla geliyor harcayacak yer bulamıyorlar onun için kimse ses çıkarmıyor. Yapılacak bir tek şey var. CHP´liler ayağa kalkacak, belediye başkanları ayağa kalkacaklar, AK Parti belediye başkanları böyle siyaseti kazandı. Burada belediye başkanlarına siyaset yaptırılmıyor. ´Sus otur yerine´ diyiliyor tokat atılıyor" diye konuştu.
Konuşmaların ardından CHP İl Başkanı Osman Yayla, "Artık bir çayı hak ettik herhalde" deyince Başkan Posbıyık, "5 milletvekilini getireceksiniz kafamızın üzerinde gezdireceğiz, özür dileyeceğiz. 4 tane getirirseniz, hesabınızı düreceğiz hepinizin" dedi. Yayla da, "Getirirseniz değil getireceğiz olacak. Getireceğiz derse çayı içereceğiz" dedi. Bunun üzerine Başkan Posbıyık da, "İlçe de kaç tane üye var, kim var bilmiyoruz ki. İsimleri hale vermediler. Çayı şekersiz getir" diyerek espri yaptı. Yayla da, zaten çayı şekersiz içtiğini söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi