02-12 Temmuz 2008 tarihlerinde Yunanistan&8217;da düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Şampiyonasında ikinci olan İşitme Engelliler Futbol Milli takımında yer alan oyunculara aylar geçmesine karşın ödül verilmemesine tepki gösterildi.


Dünya Şampiyonası&8217;nda ikinci olan Milli takımda yer alan Zonguldak İşitme Engelliler Spor Kulübü&8217;nün iki başarılı sporcusu Gökhan Arslankaya ve Turgay Fidanboy&8217;da henüz ödüllerini alamadı.


İşitme Engelliler Milli takımının başarılı sporcusu Turgay Fidanboy&8217;un babası Yakup Fidanboy, Ülkemize Dünya ikinciliği getiren sporcuların henüz ödüllerinin ne olduğunu ve ne zaman ödül alacaklarını bilinmediğini belirterek Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu&8217;na dilekçe gönderdi.


Yakup Fidanboy gönderdiği dilekçede aradan uzun zaman geçmesine rağmen henüz olumlu bir gelişme olmadığını ve İşitme Engelli sporcuların maalesef seslerini duyuramadıklarına yer verdi. Fidanboy ayrıca, Bakanlar Kurulunca 15.09.2008 tarihinde &8220;Spor Hizmet ve Faaliyetlerinde Üstün Başarı Gösterenlerin Ödüllendirilmesi Hakkında Yönetmelikte&8221; değişikliğe gidilmesine de anlam veremediğini belirterek, &8220;Engelli grupları içinde sadece İşitme Engellilerin Ödülleri azaltılarak değiştirilmiştir.&8221;dedi.


Fidanboy&8217;un Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu&8217;na gönderdiği dilekçe şu şekilde:


&8220;İşitme Engelliler Futbol Milli Takımımız bildiği üzere Dünya ikincisi oldu.


02-12 Temmuz 2008 tarihlerinde Yunanistan&8217;da düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Şampiyonasında İşitme Engelliler Futbol Milli Takımımız bildiği üzere Dünya ikincisi oldu. Her ne kadar İşitme Engelli arkadaşlarımızın müsabakalarını görsel ve yazılı basında fazla göremesek de arkadaşlarımızın başarılarını hep birlikte alkışladık.


Ülkemize Dünya ikinciliği getiren bu arkadaşlarımız henüz ödüllerinin ne olduğunu ve ne zaman ödül alacaklarını bilemiyorlar. Aynı zamanda yönetmelik gereği ömür boyu maaşlarından da henüz bir haber yok.


Paralimpik Oyunları Pekin&8217;de yapıldı ve iki arkadaşımız gururumuz oldu. Aldıkları ödülleri de öğrenince daha çok mutlu olduk. Ancak İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası Paralimpik Oyunlarından daha önce yapılmasına ve aradan uzun zaman geçmesine rağmen henüz olumlu bir gelişme olmamıştır. İşitme Engelli arkadaşlarımız maalesef seslerini duyuramıyorlar.


Bunların yanında Bakanlar Kurulunca 15.09.2008 tarihinde &8220;Spor Hizmet ve Faaliyetlerinde Üstün Başarı Gösterenlerin Ödüllendirilmesi Hakkında Yönetmelikte&8221; değişikliğe gidilmiş, Engelli grupları içinde sadece İşitme Engellilerin Ödülleri azaltılarak değiştirilmiştir. Sayın Bakan bunu nasıl açıklayacak merak ediyoruz. Hem Engelli sporcu sayımızı artırmalıyız diyeceksiniz, hem de çocuklarımızın Dünya ikinciliği ödüllerini sürüm cemede bırakıp, yönetmelikle sadece İşitme Engellilerin ödüllerini düşüreceksiniz.


Bu konuda Sayın Bakanımızın bilgisi olduğunu sanmıyorum. Eğer Sayın Bakan bu konuda bilgilendirilirse söz konusu adaletsizliği bir an önce çözecektir.&8221;dedi.

Editör: Pusula Gazetesi