Zonguldak&[#]8217;ın Devrek ilçesinde kurulacak olan SGK merkezi için incelemelerde bulunmak üzere Devrek&[#]8217;e gelen SGK İl Müdürü Muharrem Demirci, Kaymakam Hüseyin Öner ve Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar´ı ve Devrek Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkan Vekili İsmet Akdemir&[#]8217;i ziyaret ederek bilgi alış verişinde bulundu.
Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar&[#]8217;ın davetlisi olarak ilçeye gelen Muharrem Demirci, &[#]8221;Kdz. Ereğli, Çaycuma, Alaplı&[#]8217;da kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu Merkezlerinin kurulma sırası Devrek&[#]8217;e geldi. Başkanımız Özcan Ulupınar&[#]8217;dan bina konusunda bizlere yardımcı olmalarını talep etmiştik. Belediyenin eskiden itfaiye olarak kullandığı binayı yine belediye binasında boş bulunan mevcut katlardan SGK için yer verebileceğini söyledi. Tabi şimdilik bunları değerlendireceğiz. Bizim için metre kareye de uygun olması gerekir. Yine Devrek Esnaf Kredi Kooperatifi bünyesinde boş olan bir yer var kriterlerimize uygun olursa orayı da geçici olarak kiralayabiliriz&[#]8221; dedi.
SGK İl Müdürü Muharrem Demirci&[#]8217;nin ziyaretleri ile ilgili değerlendirme yapan Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, &[#]8221;Müdürümüz bizlerin ricasını kırmayarak ilçemize geldi. Bizleri ziyaret ederek Devrek&[#]8217;te kurulması planlanan SGK merkezi binası ile ilgili bilgi alış verişinde bulundu. Belediye olarak kendilerine birkaç yer gösterdik. Kendilerinde hiçbir şekilde para talep etmeyeceğiz. Yeter ki ilçemize SGK bürosu gelsin. İşçimizin, emeklimizin, iş adamlarımızın bu kurumda işi olan herkesin Sosyal Güvenlik Kurumu&[#]8217;nda işlerini görebilmesi için Zonguldak&[#]8217;a gitmesi gerekmektedir. Bu kurumun şubesi ilçemize geldiği zaman vatandaşlarımızın Zonguldak´a gitme gereği duymadan işlemlerini burada görebileceklerdir. SGK&[#]8217;nın ilçemizde olması hem yaklaşık 25 kişiye iş imkanı sağlayacak hem de ilçemizde her anlamda hareketlilik olacaktır&[#]8221; diye konuştu.
Kaymakam Hüseyin Öner ise &[#]8220;SGK için boş yer yok. İmkanım olsaydı. bu kurumun acilen ilçemizde ofisinin açılması için elimden gelen tüm imkanları seferber ederdim&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi