Polis, Kırklareli, İstanbul ve Zonguldak´ta eşzamanlı olarak akaryakıt yolsuzluğu yapıldığı gerekçesiyle operasyon yaptı. Operasyonun Zonguldak ayağında üniversite hastanesinde görevli kişilerinde aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Üç ilde toplam gözaltına alınanların sayısının 50 kişiye ulaştığı bildirildi.
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi´ne ısınmak için mazot veren bir şirketin akaryakıtlarda yolsuzluk yaptığı tespit edildi. Çalışma başlatan Kırklareli Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi, yolsuzluğun, Zonguldak ve İstanbul ayaklarının da bulunduğunu belirlemesi üzerine buradaki polis ekipleri ile eşzamanlı operasyon başlattı. Binlerce ton mazotun daha yüksek kaliteden fatura edilmesine rağmen düşük kaliteden teslim edildiği ve eksik mazot verdiği anlaşıldı. Çalışmalarını yürüten polis, üç ilde yaklaşık
50 kişiyi gözaltına aldı. Zonguldak polisi ise aralarında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi´nde görevli çoğu teknisyen olduğu belirtilen 14 kişiyi ifadelerini almak üzere gözaltına aldı. Mazotlardan numune alan polislerin numunelerin analiz edilmesi için Tübitak´a gönderdiği öğrenildi. Polisin aldığı numune sonuçları ile hastanenin elindeki sonuçların tutmadığı belirtildi.
Tankerle gelen yakıtların tartılarak, tutanaklar karşılığında teslim alınması ve tekrar boş tankerin de tartılıp yine tutanaklarla tespit edilmesi gerektiği ve alınan mazotların anlaşmalı kuruma analiz için gönderilmesi gerektiği belirtiliyor.
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Hastanesi´nin de herhangi bir tutanak tutmadığı, Yıldız Teknik Üniversitesi´nden onaylı tahlil sonuçlarının bulunduğu ileri sürülüyor. Ayrıca, üniversite hastanesinin yıllık ihtiyacı olan 1 milyon tonu aşkın mazotun daha kalitelisi olan 4 numara için anlaşıldığı, teslim alınan mazotunun daha düşük kaliteli olan 6 numara olduğu ve istenilen miktardan eksik teslim edildiği iddiası üzerinde soruşturma sürüyor. Operasyon devam ederken polis soruşturmayı derinleştirerek geriye
dönük fatura ve evraklarla ilgili çalışma başlattı.
Editör: Pusula Gazetesi