Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, bugün cep telefonlarına şu mesajı gönderdi: "30 MAYIS ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT:13.15'TE ASRİ MEZARLIK'TA ESKİ BELEDİYE BAŞKANIMIZ MERHUM HALİL EKŞİOĞLU'NUN ÖLÜMÜNÜN YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA MEZARI BAŞINDA ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEKTİR. TÖRENE KATILIMINIZI RİCA EDERİM. MUHARREM AKDEMİR BELEDİYE BAŞKANI NOT: SAAT:12.30 DA BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDEN ARAÇ KALKACAKTIR."

Mesajı okuyan CHP'liler çıldırdı.

12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'nin artından Sıkıyönetim Komutanlığı tarafından Zonguldak Belediye Başkanlığı görevine getirilen Halil Ekşioğlu için resmi program hazırlayan Muharrem Akdemir'in partisinin merhum belediye başkanlarını unutması tartışma konusu oldu.

Hüseyin Öztek ve Nadir Pulat gibi partinin önemli belediye başkanları için anma programı yapmayan Muharrem Akdemir'in darbecilerin göreve getirdiği bir isme resmi program yapması "Akdemir'e bu akılları kim veriyor? Bu demokrasi ayıbıdır" yorumlarına neden oldu.

Muharrem Akdemir'in Halil Ekşioğlu'nun mezarını ziyaret edip anmasının insani bir durum olduğu ancak olayı resmi programa dönüştürüp seçim atmosferinde otobüs kaldırma isteği eleştirildi.

AÇIKLAMA...

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Pusula Gazetesi Sahibi Ali Rıza Tığ'ı telefonla arayarak, programı önceden planladığını, ilk ölüm yıldönümü Halil Ekşioğlu'nun olduğu için böyle bir algı oluştuğunu, hayatını kaybeden tüm belediye başkanları için mezarları başında Kuran okutacaklarını söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi