Gökçebey´e bağlı Bakacakkadı beldesinde bulunan, arboretum (ağaç parkı) ve yüzme havuzuna sahip, ormanlık alanda kurulu 100. Yıl Atatürk Hizmet Köyü ilgi görüyor.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün 100. doğum yılı anısına projelendirilmesinin ardından temeli atılıp 2000´de hizmete giren, İl Özel İdare Müdürlüğü bünyesindeki Zonguldak Turistik Tesis İşletmeciliği Şirketince işletilen tesis, ormanlık alandaki 194 dönüm arazisinde 85 yatak kapasiteli oteli, 5 adet bungalov evi, 150 kişilik toplantı salonu, yüzme havuzu, spor tesisleri ve piknik alanlarıyla turistlerin ilgisini çekiyor.
Ankara ve İstanbul´a yakın tatil köyü, özellikle hafta sonu yüzde 100 doluluk oranına ulaşmasının yanı sıra günübirlik ziyaretçileri de ağırlıyor.
Devrek ilçesindeki avlaklarda yaban domuzu sürek avına gelen yabancı turistlerin de uzun süreli konaklamak için tercih ettiği tesis, geniş arazisinde üretilen organik tarım ürünlerinin kullanıldığı mutfağıyla da konuklarının damak zevkine hitap ediyor.
İzciler için önemli kamp alanları arasında gösterilen tatil köyünde, geçen yıl odalarda yapılan onarım nedeniyle bir süre ziyaretçi kabul edilmediğinden, konaklayan kişi sayısında düşüş yaşandığı bildirildi. Geçen yıl 5 bin 500 kişinin konakladığı tesisi yaklaşık 35 bin kişi gezdi.

TESİSTEKİ SOSYAL İMKANLAR
Tesis Müdürü Buket Çakar yaptığı açıklamada, tesislerinde sinemanın yer aldığını, hafta sonları da canlı müzik yayını yapıldığını söyledi.
Çok sayıda ilden turlarla gelenlerin yanı sıra Ankara başta olmak üzere yakın kentlerdeki ziyaretçilerin de tesiste konakladığını ifade eden Çakar, şöyle konuştu:
´´Nizami ölçülerdeki futbol sahasına sahip tesis, futbol takımlarının kamplarına ev sahipliği yapıyor. Ayrıca 2004´ten bugüne kadar her yıl yaklaşık 300 öğrenci, 1 ay süreyle izcilik kampını tesislerimizde gerçekleştiriyor.
Geniş arazimizde her yaş grubuna uygun aktiviteler mevcut. İsteyen konuklar yürüyüş yapabiliyor, yüzme havuzunda serinleyip restoranlarımızda yemek ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Tatil köyünde oluşturulan mini arboretumdaki çok sayıda ağaç ve bitki türü vatandaşların ilgisini çekiyor. Tesise her geçen yıl talep artıyor. Geçen yıl konaklayanlarının sayısında az da olsa yaşanan düşüş, odalarımızdaki tadilat çalışmalarından kaynaklandı. Bu yıl bu oranlar artacaktır.´´
Editör: Pusula Gazetesi