Perdenin Önemi

Evlerde ve iş yerlerinde şıklık ve prestij sağlayan perdeler aynı zamanda ihtiyaç duyulan mahremiyeti sağlamaktadır. Perdeler sayesinde mekanın içinde estetik sağlanacaktır. Dıştan bakıldığında ev ve iş yerleri hakkında belirli bir kanaate ulaşılması perdeler sayesinde olacaktır. Evin ve işyerinin içerisine girildiğinde ise pencereler ışık kaynağı olduğundan ilk dikkati çekenlerde perdeler olmaktadır. Bu açıdan perde seçimi ev dekorasyonunu tamamlayan en önemli ögedir. Armoni perde ihtiyaçları karşılarken aynı zamanda modayı ve trendleri yakından takip ederek kişiye özel çözümler üretmektedir. İstanbul ve ilçelerinde müşteri ihtiyaçları, mekan gerekliliklerini en uygun fiyatlarla perde hizmeti sunulmaktadır.

Armoni Perde Çeşitlerinin Tanıtımı

Perde çeşitlerine karar verirken oluşturulmak istenen dekorasyona, mekanının büyüklüğüne, iç mekandaki duvarın rengi ve mobilyalara, kumaş çeşidine göre karar verilmelidir. Armoni perde tarafından satışa sunulan perdelerin uygulama mekanları açısından rehber olabilecek bilgileri yazının devamında bulanabilecektir.

Stor perde modelleri evlerde ve iş yerlerinde sadelik isteyen kişilerce tercih edilen perdelerdir. Çalışma şekillerine Motorlu ve mekanik modelleri mevcuttur. Günümüzde zebra, düz, bambu ve ahşaptan yapılan modelleri mevcuttur. Pencerenin üst kısmına takılan mekanizma sayesinde kullanılmaktadır.

Japon Perde normal takılan perde mekanizmalarının kullandığı kornişleri kullanılarak çalışır. İple, motor yardımı ile çekilip açılabilmektedir. Bir kaç parça pencere boyutunda kesilerek yapılabilir. Evlerde uzak doğu havası vermektedir. Takılma kolaylığı mevcuttur. Tül perde uygulandıkları alanda şık ve zarif bir görüntü oluşturulmasına yardımcı olmaktadır. Güneş ışığından yaralanmayı fakat dışarıdan görülmeye engel olucu özelliği bulunmaktadır. Farklı desen ve modelleri bulunmaktadır.

Dikey perde genelde iş yerleri için tercih edilen kendi mekanizması olan plastik veya kumaş parçalardan oluşan perdelerdir. Dikey perdeler sayesinde güneş ışığının gelişi açısına göre konumlandırılabilmektedir. Dikey perde kullanılan camda başka bir perde genelde kullanılmamaktadır.

Jaluzi perde modelleri küçük parçalar halinde üst üste yatay parçaların konumlandırılması ile oluşturulmuş kendini mekanizması olan bir perdedir. Bu perdenin kullanıldığı camda başka perde kullanılmamaktadır. İş yerlerinde dış perde, iş yerlerinin içerisinde ayrılmış bölümlerde ve mutfak perdesi olarak kullanımı çok yaygındır.

Kruvaze perde iki yana açılarak perde ortasında üstten parça bırakılarak konumlandırılmış şık duran bir perdedir. Tül kullanılarak yapılanları çoğunluktadır. Fon perde mevcut perdelerin etrafında genelde değişik renkler kullanılarak yapılan görüntü amacıyla oluşturulmuş perdelerdir.

Editör: Pusula Gazetesi