MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı makamında ziyaret etti. Belediye binası önünde Arkaz'ı karşılayan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kol kola girdiği Arkaz, ile birlikte makamına çıktı. Hayati Arkaz, yaptığı konuşmasında, "Başkanımız çok ciddi hizmet veriyor. Milli değerleri olan insandır. Cumhuriyet ilkelerine Atatürk ilkelerine ve ülkesine çok bağlı bir insandır. Ben açık söyleyeyim. Ben kendisini siyasetin üzerinde görüyorum" dedi.

Arkaz kendisine iletilen "Halil Beyi MHP kadrolarında görmek ister misiniz?" şeklindeki soruya "Tabi bu önemli bir soru. Bunlar zamanla konuşulur" diye cevap verdi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise "Biz hep aynı yerdeyiz. Benim burada onun orada olması bir şey fark etmez. Memleket için Ereğli için yapacağımız her şeyde yanımızda" diye konuştu.

MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, "Halil Başkanımızın Ereğli' de yapacağımız her türlü hizmetinde yanında olacağımızı seçimlerden önce de sonra da kendisine söyledik" şeklinde konuştu. Ziyarete, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk ile birlikte önceki dönem yöneticilerden İş adamı Ali Toprak ve bazı yönetim kurulu üyeleri katıldı.