Yusuf Günay'ın sahibi olduğu Arı Madencilik'in Türkiye Taşkömürü Kurunu'ndan (TTK) rödövans usulü kiraladığı ocak çalıştıran Ukraynalı Kara İnci Şirketi, 50 işçiye Cuma günü çıkış verileceği bildirildi. İşçilerden 8 Şubat tarihine kadar yer üstünde çalışacakları bu süre içerisinde iş bulmaları istendi.

Ukraynalı Kara İnci Madencilik şirketinin Zonguldak'taki sorumlusunun işçilere; "8 Şubat'a kadar yer üstünde çalışın. Sizden bu süre içerisinde yeni iş bulmanızı istiyorum. Burada istediğimiz üretimi karşılayamadık" dediğini belirten işçiler, alacaklarının ödenmesini istedi.

2 aylık maaş alacakları ve ihbar tazminatlarının ödenmesini isteyen işçiler, "Kışın işsiz kaldık. Şirket üretim yapamadığını ve ÇATES'in de kömür alımını durdurmasıyla zora girdiğini belirtiyor. Biz maaş alacaklarımızın ve tazminatlarımızın ödenmesini istiyoruz. Şirket sorumlusu ise Arı Madencilik'in kömür stoklarına el koyduğunu ve Arı Madencilik'ten alacaklı olduğunu ve bu parayı alabilirse bize alacaklarımızı vereceğini söylüyor. Biz haklarımızın verilmesini istiyoruz. Şirket yetkilileri Arı Madencilik tarafından maden ocağındaki iğnelerine bile ambargo konulduğunu söylüyor. Ambargo, borç, alacak var ya da yok. Ancak mağdur olan bizleriz. Alacaklarımızın verilmesini istiyoruz" dedi.