AFAD son dakika olarak duyurdu: Çankırı'da 3 dakika arayla peş peşe iki deprem meydana geldi, sarsıntılar Zonguldak'tan da hissedildi. Merkez üssü Çerkeş ilçesi olan depremlerin Ankara'da da hissedildiği öğrenildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Çankırı Valisi Hamdi Bilge Akbaş can ve mal kaybı olmadığını açıkladı. Kandilli ise depremin büyüklüğünü 4,9 ve 5,1 olarak revize etti. Çankırı'nın Çerkes ilçesinde bu sabah peş peşe iki depremin meydana geldiği bildirildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Çerkeş ilçesinde, saat 09.00'da 4,7 büyüklüğünde, 09.03'te ise 4,8 büyüklüğünde yer sarsıntıları kaydedildi.

Kandilli Rasathanesi ise depremlerin büyüklüğünü 4,9 ve 5,1 olarak revize etti

Deprem sonrası vatandaşların büyük panik yaşadığı ve evlerini terk ettiği öğrenildi.

İlk depremin 13,66 kilometre, ikinci depremin ise 4,13 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Depremler Ankara ve diğer çevre illerde de hissedildi.

VALİ AÇIKLADI CAN VE MAL KAYBI YOK

Çankırı Valisi Hamdi Bilge Akbaş can ve mal kaybı olmadığını açıkladı.İlk bilgilere göre bir olumsuzluk bulunmadığına işaret eden Aktaş, "Vatandaşların tedirgin olmamaları gerekir. Şu ana kadar bize ulaşan herhangi bir olumsuzluk bulunmuyor." dedi.

Editör: Pusula Gazetesi