Çamaşır makineleri ile tüm tekstil ürünlerini son derece güvenli bir şekilde yüksek su sıcaklıklarında ve uygun koşullarda yıkayabilmek mümkün oluyor. Özellikle de gelişmiş özelliklere sahip olan Arçelik çamaşır makineleri ile daha tasarruflu ve daha yüksek kalitede bir yıkama gerçekleştirebilmek mümkün oluyor. Gelişmiş özelliklere sahip olsa da Arçelik çamaşır makineleri de temel makine çalışma prensibi dolayısı ile çeşitli arızalara açık olabiliyor. Bu nedenle de yeni nesil modern Arçelik çamaşır makinesi modellerinde de çeşitli teknik problemler ile karşı karşıya kalınabiliyor. Arçelik çamaşır makinesi deterjan gözünden su taşması sorunu da bu tip sorunlardan birisi konumunda bulunuyor. Arçelik Servisi merkezi tarafından bu tip arızalarda hızlı çözümler sağlanıyor.

Çamaşır makinesinin deterjan haznesinden su taşması sorunu yalnızca Arçelik markalı çamaşır makinelerinde görülen bir arıza değildir. Bu sorunun çözümü bireysel olarak da sağlanabiliyor olsa da daha kaliteli ve daha güvenli bir çözüm sağlanabilmesi amacı ile Pendik Arçelik Servisi teknisyenlerinden destek alınması gerekir. Çamaşır makinesi teknolojisini yakından tanıyan ve uzmanlık düzeyinde bilgi ve tecrübeye sahip olan teknisyenler tarafından çamaşır makinesinin deterjan haznesinden su kaçırması sorununun neden olduğu anında tespit edilebiliyor. Çamaşır makinesinin deterjan haznesinden, kazana deterjanı taşıyan hortumda tıkanıklık meydana gelmiş olması en yüksek olasılıktır. Bu olasılık kontrol edilerek, tıkanıklık var ise kolay bir şekilde giderilir. Özellikle bu hortumda deterjan kalıntıları zaman içerisinde tıkanıklığa neden olabiliyor. Ancak kolay şekilde tıkanıklığın açılabilmesi mümkün oluyor.

Eğer söz konusu hortumla ilgili tıkanma ya da diğer olasılıklar olan yırtılma, yerinden çıkma gibi bir durum bulunmuyor ise elektronik devre, sensör ve su giriş ventili arızası söz konusu olur. Arçelik çamaşır makinesinin bir şekilde su seviyesini ya da şiddetini ayarlamaması nedeni ile deterjan haznesinden su taşması gibi bir durumun söz konusu olmasına neden olur. İşte bu noktada uzman teknisyenler tarafından gerekli ekipmanlar ile bu parçalar kontrol edilerek, hangisinin arızalı olduğu kısa zaman dilimlerinde belirlenir. Bu işlemlerin ardından gerekli olan onarım müdahaleleri için kaliteli çözüm odağında Ataşehir Arçelik Servisi teknisyenleri tarafından orijinal yedekleri ile değişimleri gerçekleştirilir.

Editör: Pusula Gazetesi