Kastamonu'nun Araç ilçesinde ikamet eden ve Kıbrıs harekatına katılarak gazi düşen Araçlı Gaziler, Zeytin Dalı Harekatına destek vererek harekata katılmak istediklerini açıkladılar.
Araç Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Abdullah Savaş, Araçlı Kıbrıs Gazileri olarak Suriye'nin Afrin kentinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatına katılmak istediklerini belirterek, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nı 44 sene önce Kıbrıs'ta savaşan ve yurt içinde sınır ötesi harekatta terörle mücadele etmiş gaziler olarak gururla izliyoruz. Harekatta Mehmetçiklerin gösterdikleri kahramanlığın, cesaretin ve fedakarlığın her türlü takdirin üzerindedir. Ordumuz ülkemize yönelik, her türlü tehdidin saldırının üstesinden gelebilecek teçhizat bakımından donanımlı olduğu biz gaziler olarak bilincindeyiz. Kahraman ve muzaffer ordumuza sınır ötesi harekatta başarılarının devamını diliyoruz. Fikren ve fiziki olarak her zaman şanlı ordumuzun, emrindeyiz. Gaziler olarak şanlı ordumuza katılma isteklerimizdir. Asırlardır Türk Yurdunu koruyan kahraman ordumuz, dün olduğu gibi bugünde ve yarın da vatanımıza yönelik her türlü tehlikeyi yok edecek güç ve kudrete sahiptir. Bu konudaki inancımız ve güvenimiz tamdır" dedi.
Araçlı Gaziler olarak Türk Silahlı Kuvvetlerine minnet ve şükran duyduklarını söyleyen Savaş, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Gönüllü asker olmak istiyoruz. İlerleyen yaşımıza rağmen Afrin'de görev yapan askerler için patates ve soğan soymaya, yerleri süpürmeye, nöbet tutmaya hazırız. Belki cephede savaşamayız ancak geri hizmet yapabiliriz. Bu nedenle Araçlı Kıbrıs Gazileri olarak, İlk hedefimiz Afrin diyerek, Zeytin Dalı Harekatına katılmak istiyoruz" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi