Çaycuma Belediyesi tarafından dün yol katkı paylarına itiraz için mahkemeye başvuran bir grup vatandaşın açıklamasına cevap verilerek; "Uygulamanın iptali için açılan on bir davadan sadece ikisinde "ara karar" alınmıştır ve yargı süreci sona ermemiştir"denildi.

Mahkemem konu ile ilgili Belediye Meclis kararını iptal etmişti. Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada; "Bazı gazetelerde, Çaycuma Belediyesinin yol katkı payı uygulamasına ilişkin, küçük bir grup tarafından yapılan basın açıklaması yer almaktadır. Açıklamada yer alan ifadeler tümüyle kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir. Uygulamanın iptali için açılan on bir davadan sadece ikisinde "ara karar" alınmıştır ve yargı süreci sona ermemiştir. Ayrıca alınan iki kararın gerekçesi de usule ilişkin olup, davacıların talepleri ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Açıklamayı yapan kişinin açtığı davada alınmış bir karar olmadığı gibi, devam eden yargılama sürecine ilişkin bu şekilde açıklama yapması yargılamayı etkilemeye yöneliktir, suçtur. Öte yandan tüm hukuksal süreç tamamlanmış, hüküm kesinleşmiş gibi ifadeler kullanarak vatandaşları yasalara aykırı tutum almaya çağırmak, açıkça kışkırtıcılık yapmaktır.

Çaycuma Belediyesi daima hukukun ve adaletin yanındadır. Yasadışı bir uygulamaya hiçbir zaman tevessül etmez. Geçmişte, Orman İdaresinin bakım işlemini "Kent Ormanı'nda ağaç katliamı yapılıyor" kışkırtmasıyla Belediyemizin Çaycuma'da oluşturduğu birlik beraberlik ruhunu bozmaya çalışanlar, 18 İmar uygulamalarına karşı vatandaşlarımızı kışkırtmaya yeltenenler, Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı'ya besledikleri kişisel husumet nedeniyle buldukları her fırsatta Belediyemizi karalamaya çalışanlar bir kez daha hüsrana uğrayacaktır. Açıklamayı yapanların kimlikleri herkesçe malumdur ve her zaman olduğu gibi sadece bir-iki kişiden ibaret kalmaya mahkumdur.

Çaycumalı hemşerilerimiz müsterih olmalıdır. Belediyemiz mevcut belediyelerin hepsinin üzerinde bir hizmet standardına kavuşma azmiyle, adaletle ve hızla yol almaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"denildi.