Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını ile mücadele devam ederken diğer taraftan da eğitim hayatı devam ettirilmeye çalışılıyor. Özellikle birçok üniversite ve sınavlar online şekilde yapılırken bazı sınavların online yapılmaması, birçok öğrenciyi tedirgin etse de mecburen bu sınavlara dahil olmaları gerektiğinden dolayı önlemlerini alarak bu sınavlara hazırlanmaya çalışıyorlar.

Bu anlamda her ne kadar tedbir alınırsa alınsın sınavların normal şekilde yapılıyor olması, bazı sorunların ortaya çıkmasını tetikleyeceği düşüncesi hakimken, özellikle bu konuda ulak.news İnternet sitesinden elde edilen veriler ışığında yapılan çalışmaların olumlu bir şekilde sonuçlanması umut ediliyor. Bu kapsamda yapılacak olan Açık öğretim lise sınavları için öğrencilerin hazırlanmış olması ve bu kapsamda normal sınav sistemi şeklinde bir uygulamayla sınava girecekleri daha önce duyurulmuştu.

Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim İmam Hatip Lisesinin 2019-2020 eğitim öğretim yılı 2. Dönem sınavları için sınav yerlerinin belirlendiği haber sitelerinden son dakika olarak duyuruldu. Daha önce yapılan açıklama ile birlikte 25-26 Temmuz 2020 tarihleri arasında yapılacak olan Açık öğretim sınavları için öğrencilerin sınav giriş belgelerini alabilecekleri ifade edildi.

Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

Bu konuda ulak.news haber sitesinden alınan bilgiler ışığında sizlere cevap verebiliriz. Açık öğretim sınavına girecek olan öğrencilerin 25-26 Temmuz 2020 tarihleri arasında girecekleri sınav için giriş belgesini almaları amacıyla ilk olarak "http://aol.meb.gov.tr/" İnternet sitesine giriş yapmaları gerekecektir.

Milli Eğitim Bakanlığının resmi İnternet sitesi olan bu adrese giriş yaptıktan sonra hemen üst tarafta "Sisteme Giriş" sekmesi bulunmaktadır. Bu sekmeye gelindiğinde bu kısımdan "Öğrenci Girişi" seçeneği tercih edilmelidir. Bu seçeneği tercih ettikten sonra sistem sizi yeni bir sayfaya yönlendirecek ve bu kısımdan giriş yapmanız istenecektir.

Yönlendirildiğiniz sayfada sağ alt tarafta "Öğrenci Giriş Ekranı" ile karşılaşacaksınız. Öğrenci girişi yapmak için bu alanı eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekecektir. İlk olarak üst tarafta yer alan 4 rakamlı "Güvenlik Kodunu" gerekli alana girmeniz gerekmektedir. Güvenlik kodunu girdikten sonra bir altındaki "Öğrenci Numarası" bölümüne öğrenci numaranızı doğru eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekmektedir.

Daha sonra "Şifre" kısmına daha önce belirlemiş olduğunuz şifrenizi yazdıktan sonra "Giriş İçin Tıklayınız" sekmesine tıklamanız yeterli olacaktır. Bununla birlikte kişisel bilgisayarınızı kullanıyorsanız "Beni Hatırla" seçeneğini de işaretleyerek daha sonraki girişlerde öğrenci numaranızı ve şifrenizin otomatik bir şekiller doldurulmasına da sağlayabilirsiniz.

Öğrenci panelinize giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan "Öğrenci Genel Bilgiler" sekmesine tıkladıktan sonra alt tarafta açılacak olan seçeneklerden "Sınav Giriş Belgesi" kısmını seçtikten sonra sınav giriş belgenizi ulaşabileceksiniz. Bu aşamada sayfanın en alt kısmında yer alan "Yazdır" butonuna basarak, sınav giriş belgenizin çıktısını rahatlıkla alabilirsiniz.