Zonguldaklı Eğitimci Kerem Taşçı, internet üzerinden İngilizce öğretimi verdiğini ve bu yönetimin öğrenciler üzerinde oldukça etkili olduğunu ifade etti. 5-65 yaş arası öğrencilerinin olduğunu belirten Eğitimci Taşçı, uzaktan eğitime 2014 yılında başladığını belirtti.
11 yıl Amerika'da yaşadıktan sonra Zonguldak'a geldiğini ve İngilizce Öğretmenliği yaptığını belirten Taşçı "Annemin üzerinden kredi çekerek Zonguldak'ta Icep World isimli bir İngilizce kursu açtım ve Filipinlerden bir yabancı öğretmen getirdim. Bu kursu devam ettirebilmek için bana 30 kişilik kayıt yetiyordu ama maalesef 13 kişilik talep oldu bu nedenle 1.5 ay sonra kursu kapattım" dedi.
Daha sonrasında Japon ve Korelilerin ülkesinde ofisler açıp Filipinli öğretmenler yoluyla insanlara günlük 30-45-60'ar dakikalık bireysel İngilizce dersi verildiğini belirten Taşçı "Öncelikle ücretsiz olarak arkadaşlarımın çocuklarıyla başladık bu işe. 2 ay sonra arkadaşlarım çocuklarının İngilizce öğretmenlerinin bu çocuklar sürekli parmak kaldırıyor ve birden sihirli değnek değmiş gibi sınıfta çok aktif olduklarını öğrendim" dedi.

Öznur Güneş: Kendinizi tanıtır mısınız?
Kerem Taşçı: 1972 Zonguldak doğumluyum. İlkokulu Karaelmas İlkokulunda, ortaokul ve liseyi Uzunmehmet Ortaokul ve Lisesinde bitirdim. Karadeniz Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümünü bitirdikten sonra 1998 yılında Zonguldak Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okuluna atandım. Aynı yıl istifa ederek Amerika'ya yerleştim. New Jersey Rutgers Üniversitesinde dil eğitimi aldım.

Güneş: 2014 yılında uzaktan eğitime nasıl karar verdiniz?
Taşçı: 11 yıllık Amerika hayatımdan sonra Zonguldak'a geldim ve bilinen bazı İngilizce kurslarında öğretmenlik yaptım. Haftanın 2 günü her ders 40 dakikadan olmak üzere günde 4 dersin yapıldığı bu kurslarda bazen 10, bazen 15 kişilik sınıflarda yapılan bu derslerde; konuşma açısından kişi başına düşen zaman haftalık 10 ile 15 dakikadır. Çocuk sınıfları ise haftada yalnızca 4 ders olarak yapılıyordu ki kişi başına düşen zaman orda çok daha düşüktü ve öğrencilerde 2. dersten sonra yorgunluk başlardı, derste uyuyanları bile gördüm. Üstelik diğer 5 gün bu dille hiçbir alakaları olmuyordu, bu şekilde pekişme de sağlanamıyordu. Birçok insanın yurt dışına dil eğitimi için gitmesinin nedeni de bahsettiğim bu pratik yapabilme olayıdır.

"BU İŞİN KESİNLİKLE BAŞARILI OLACAĞINI, BÜYÜYECEĞİNİ ANLADIM"
"Daha sonra annemin üzerinden kredi çekerek Zonguldak'ta Icep World isimli bir İngilizce kursu açtım ve Filipinlerden bir yabancı öğretmen getirdim. Bu kursu devam ettirebilmek için bana 30 kişilik kayıt yetiyordu ama maalesef 13 kişilik talep oldu bu nedenle 1.5 ay sonra kursu kapattım. Getirdiğim öğretmenin özgeçmişinde online ingilizce şirketinde çalıştığı bilgisini gördüm ve bununla ilgili kendisinden bilgi aldım. Kendisi bana Japon ve Korelilerin ülkesinde ofisler açıp Filipinli öğretmenler yoluyla insanlara günlük 30-45-60'ar dakikalık bireysel İngilizce dersi verdiğini söyledi. Bu beni çok cezbetti. Üstelik haftanın 5 günü alabiliyorlardı ki sürekli kafa yorduğum 'nasıl bu dersleri daha geniş bir zaman dilimine yayabilirim' in cevabı burdaydı. Üstelik bireysel. Ayda 20-40 dakika kişi başına düşen konuşma süresi ile ayda 10-15-20 saat bireysel eğitim imkanı üstelik de 5 güne yayılmış bu süper bir fikirdi. Öncelikle ücretsiz olarak arkadaşlarımın çocuklarıyla başladık bu işe. 2 ay sonra arkadaşlarım çocuklarının İngilizce öğretmenlerinin bu çocuklar sürekli parmak kaldırıyor ve birden sihirli değnek değmiş gibi sınıfta çok aktif olduklarını, bunu nasıl başardıklarını, nasıl bir eğitim aldırdıklarını arkadaşlarıma sorunca pekişmenin olduğunu ve bu işin kesinlikle başarılı olacağını, büyüyeceğini anladım."
"ÖĞRENCİLER MATERYALLERE SİTEMİZDEN ULAŞABİLİYOR"

Güneş: Eğitim sistemi hakkında bilgi verir misiniz?
Taşçı: Eğitim sistemimiz şu şekilde: Öğrenci normalde kayıt olursa hangi saat aralıklarında bu dersleri alabilicekse o saatte ücretsiz deneme dersi alıyor ardından beğenir ve kayıt olursa aynı saatte aynı öğretmenle devam ediyor. Bu deneme dersinde öğretmeni ile tanışıyor ve öğretmen tam olarak öğrencinin seviyesini belirleyip onun seviyesine göre müfredat oluşturuyor. Öğrenciler materyallere sitemizden ulaşabiliyor. Günlük ve aylık ilerleme raporlarını, ev ödevlerini sitemiz üzerinden takip edebiliyorlar.
Güneş: Eğitim karşılıklı görülüşerek mi veriliyor?
Taşçı: Evet.

Güneş: Eğitim verdiğiniz yaş aralığı nedir?
Taşçı: Öğrencilerimiz 5 ile 65 yaş aralığındadır.
"ÖYLE Kİ RUSYA ASKERİ ATEŞESİNİN ÇOCUKLARI BİLE MOSKOVA'DAN DERSLERE KATILIYOR"

Güneş: Eğitim alanların görüşleri nelerdir? Sizce başarılı bir sistem mi?
Biz bu işe reklam vererek başlamadık. İnsanlar beğendiği ve memnun kaldığı için birbirlerine söyleyerek referans oldular. Öyle ki Rusya askeri ateşesinin çocukları bile Moskova'dan derslere katılıyor. Dubai'den hatta İngiltere'ye yeni gitmiş ailere, Şili, Katar, Almanya'daki konsolosluk görevlilerine bile hizmet sağlıyoruz.

Güneş: Salgından önce başladınız bu işe insanların tepkisi nasıldı?
Taşçı: Salgından önce insanlara uzaktan eğitimi anlatıyorduk. Genelde eğitim seviyesi yüksek ve bu dili konuşan kişilerde kayıt olma oranı yüksekti çünkü onlar bir dilin nasıl öğrenildiğini bildikleri için mantıklı buluyorlardı ama genel olarak zorlanıyorduk. Salgından sonra artık uzaktan eğitimi anlatmıyoruz çünkü herkes biliyor.
"ÖĞRETMENLER SİGORTALI OLARAK BİZİMLE KONTRATLI VE OFİSİMİZE GELEREK ORADAN DERSLERE KATILIYORLAR"

Güneş: Sizin firmanızın diğer online firmalardan farkı nedir?
Taşçı: Biz 2014 ile 2018 arası tıpkı diğer firmalar gibi evinden ders veren öğretmenlerle çalıştık ama çok başımız ağrıdı çünkü tamamen öğretmenin derse gelip gelmeyeceğini bilemezsiniz. Ayrıca internet problemleri oluyor çoğu zaman fakat biz 2018'de Filipinlere gidip ofisimizi kurduk ve yalnızca iş yerleri için sağlanan yüksek hızdaki internet hattımızı bağladık. Öğretmenler de sigortalı olarak bizimle kontratlı ve ofisimize gelerek oradan derslere katılıyorlar. Artık daha önce yaşadığımız sorunları yaşamadığımız gibi diğer firmalarda yaşanan sürekli öğretmen değişiklikleri bizde olmuyor.

Güneş: Ücretler neye göre ayarlanıyor?
Taşçı: 30-45-60'ar dakikalık paketlerimiz var . www.birebironline.com sitesiden de planları ve paketleri görebilirler. Yalnız ilkokul ve ortaokul öğrencilerine günlük 30 dakikadan fazla önermiyoruz. 30 dakikalık paketler yeterli onlar için.

Güneş: Fiyatlarınız diğer firmalara göre çok uygun bunun sebebi nedir?
Taşçı: Biz bir yabancı firmanın Türkiye'deki sponsoru ve aracısı değiliz, bu firmayı biz kurduğumuz için fiyatlar da çok daha uygun.

Güneş: Genel bir değerlendirme yapabilir misiniz?
Taşçı: Online eğitim aslında eğitimde bir nevi eşitlik sağlıyor. Eskiden durumları çok iyi olanlar evlerine özel ders alması için öğretmen getirebilirdi, çok daha iyi olanlar yabancı öğretmen getirebilirdi. Şimdi internet sayesinde çevrenizde hiç bulamayacağınız kalitede bir yabancı öğretmen haftanın 5 günü evinize gelebiliyor bu gerçekten çok güzel bir avantaj eğitim adına. Son olarak bireysel ders adına online ile offline arasında hiçbir fark yok hatta online daha etkili. Bir tıkla istediğimiz materyale erişip dersi istediğiniz yerde alma şansınız var.