ZONGULDAK'ta 2 böbreği iflas eden ve annesinin böbreği ile hayata tutunan 11'inci sınıf öğrencisi Melisa Kameray (15), karne sevincini evinde yaşadı. Melisa'nın karnesini Melisa Kameray'ı Alaplı Kaymakamlığını vekalet eden Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik ve öğretmenler, evinde ziyaret ederek verdi.
Çok Programlı Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi olan Melise Kameray, 2 yıl önce böbrek rahatsızlığı geçirdi. Önce bir böbreği iflas eden Melise Kameray'ın bir süre sonra diğer böbreği de iflas etti. Anne Melahat Kameray, kızına bir böbreğini vererek onun yaşama tutunmasını sağladı. Eğitimine de devam etmek isteyen Melisa, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Evde Eğitim Programı' kapsamında okumaya devam etti. Melisa'nın karnesini ise kaymakam, ilçe milli eğitim müdürü ve öğretmenleri evinde ziyaret ederek verdi. Karne sevinci yaşayan ve 2 yıldır evde eğitim aldığını ifade eden Kameray, "Her şey için çok teşekkür ederim. Karnemi evimde aldığım için çok mutluyum. Öğretmenlerim 2 yılda çok güzel eğitim verdi. 2 yıldır böbrek hastasıyım. Annem bana böbreğini verdi. Sağlığım çok iyi. Anneme ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.
Anne Melahat Kameray, kızını çok sevdiğini belirterek, "Kızım 2 yıldır böbrek hastasıydı. Bir yıl diyalize bağlı yaşadı. Gecen yıl da ben kızama kendi böbreğimi verdim. Böbrek hastası olduğu için okula gidemiyordu. Evde eğitim sayesinde 2 yıldır çok güzel eğitim aldı ve mezun oldu. Yetkililere böyle bir imkan sunduğu için çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik ise şöyle konuştu; "Devletimizin sağladığı imkanlar doğrultusunda Melisa kızımız evde eğitim alıyordu. Çok başarılı bir öğrencimizdi. Devletimiz çocuklarımıza ve bizlere böyle bir imkan sağladığı için büyüklerimize şükranlarımızı sunuyoruz." Karnesini alan Melisa, sevincini annesi ile paylaştı.

Editör: Pusula Gazetesi