SGK İl Müdürü Erkin Avcı, Zonguldak'ta 259 çiftin muazalı boşanma yaptığını belirterek denetmenlerin tespit ettiği çiftlerden parayı geri tahsil ettiklerini belirtti.

Muazalı boşanmanın zararlarını Müftülük ve muhtarlar aracılığıyla bilgilendirme yapıldığını belirten Erkin Avcı söyle konuştu;
"Muazalı ile ilgili yaptığımız denetimlerde ilk başlarda ciddi ihbarlar geliyordu. Son dönemlerde ihbarlarımızın sayısı azaldı. Bundan da şunu görüyoruz arkadaşlarımızın yapmış olduğu çalışmalar sonrasında muazalı boşandıklarını tespit ettiğimiz insanları aldıkları paraları geri alınması işlemi caydırıcı olduğu görünüyor.
Artık ciddi sayıda muazalı boşanma ihbarı gelmiyor. Bazen aynı kişi ile ilgili beş-altı ihbar geliyor biliyor. Ancak incelememiz bir kişiye düşüyor.
Bu yıl çok fazla olmasının sebebi denetim elemanımızın az olması sebebiyle yıllardır birikmiş olan raporların bu yıl ciddi manada ele alınıp çözülmesinden kaynaklanıyor.

Ay içerisinde gelen sayılara baktığımızda toplam ihbar sayımız 80'leri buluyor. Mevcut denetim elemanlarımızın vasıtası ile bunları çok rahat elitebilecek durumdayız.
Bunun yanı sıra ilimizi ilgilendiren belirli iş kolları ile ilgili çalışmalarımız ve bilgilendirmelerimiz var.
Biz öncelikle işverenlerimizi uyarmak istiyoruz iş yerinize çok ciddi cezalar gelebilir. Gelin yaptığınız işlemleri kanunlar çerçevesinde yapın. Bu anlamda ben ve müdür yardımcılarımız sahada geziyoruz. Muazalı boşanmalarla ile ilgili gerek Müftülüğümüz gerekse muhtarlarimız tarafından kişilerin bilgilendirilmesini sağlıyoruz. Bu bilgilendirmelerin zaman içinde vatandaşlarımıza faydası olacağını düşünüyorum. Bu bilgilendirmeler sayesinde sayının zamanla azaldığını görüyoruz. Bu konuda toplumsal bilincin oluştuğunu görüyoruz. Muazalı boş alanların mevcut aldığı tutarların faizi ile parasını geri tahsil ediyoruz."