ZONGULDAK'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu'nu (TTK) temsilen Kamu-İş ile Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden 29 Ağustos'a kadar sonuç çıkmaması durumunda GMİS greve çıkacağını iş yerlerine astığı ilanla duyurdu.
GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci,1 Eylül'de2 aylık toplu iş sözleşmesi görüşme sürelerinin dolduğunu ve yasal olarak greve çıkma haklarının doğduğunu anlatarak, "1 Eylül bayram olduğu için 29 Ağustos'ta greve çıkmamız gerekiyor. Bu yasal bir süreçdir. Biz bunu uygulamamız gerekiyor. Yönetim kurulu olarak grev kararı aldık. 29 Ağustos'a kadar eskisi gibi görüşmelerimiz devam edecek. Biran önce bize randevu verilmesini ve bu süreci masada sonlandırmak istiyoruz. İşverenin de işçininde mağdur olmasını istemiyoruz. Eğer anlaşamazsak 29 Ağustos'tan itibaren greve çıkacağız." dedi.
GMİS'in TTK müessese müdürlüklerine astığı yazıda şöyle denildi:
"Sendikamızla Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü ile bağlı iş yerleri arasında yürüttüğümüz işletme toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yasal süre içinde anlaşma sağlanamaması üzerine 6356 sayılı sendikalar ve toplu iş sözleşmesi kanunun 50. Maddesine uygun olarak görevli makam T.C. İş Kurumu Genel Müdürlüğü Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün 25.05.2017 tarih ve kararı ile tayin edilen resmi arabulucu Hüseyin Hami Özalan'ın anlaşma sağlanamadığına dair 20 Haziran 2017 tarihl raporunun görevli makamlarınca 4 Temmuz 2017 günü sendikamıza tebliğ edildiği anlaşılarak;
6356 sayılı sendikalar ve toplu iş sözleşme kanunu ile ana tüzüğünün verdiği yetkiye istinaden 6356 sayılı ysanın 60 ıncı maddesinde belirtilen tüm koşullar gerçekleşmiş olmakla yetki kapsamı içindeki işyerlerinde çalışan üyelerimizin iktisadi ve sosyal durumlarıyla çalışma şartlarını iyileştirmek amacıyla uyuşmazlık çıkan işletme toplu iş sözleşmesi kapsamı içinde bulunan TTK ile bağlı iş yerlerinde uygulanmak üzere 6356 sayılı yasanın 60 ıncı maddesinin verdiği yetkiye isinaden grev kararı alınmasına, Grev kararının 29 Ağustos 2017 Salı günü saat 07.30'da uygulanmaya konulmasına karar verilmiştir."

Editör: Pusula Gazetesi