-ÖZEL İÇERİK-

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Devrek Belediye Başkan Aday adayı Songül Saraç, İl Başkanı Hakkı Güney'in "Songül arkadaşımızın bağımsız aday olacağını düşünmüyorum. Onun Çetin Bozkurt'a destek vereceğini düşünüyorum" açıklamalarını değerlendirdi.

Saraç, Devrek'te içinde AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Semerci'nin de bulunduğu bir anket yapıldığını ve bu ankette Çetin Bozkurt'tan yüzde 30 önde çıktığını ifade etti. Mustafa Semerci'yi bile geçtiği anketin İl Başkanı Hakkı Güney'e verildiğini belirten Saraç "Devrek'te Çetin Bozkurt'un mu daha çok oyu var? Songül Malkoç'un mu?" dedi.

Saraç'ın bu iddiası kamuoyunda çok tartışılacağa benziyor.

Saraç, Pusula'nın sorularını şöyle yanıtladı;

"Bağımsız adaylıkla ilgili hiçbir şeye karar vermedim. Ak Parti'nin ve diğer partilerin adayları belli değil, ben sadece seyrediyorum. Adayları halk ile baş başa bırakacağım bu sefer. Bağımsız aday olup olmayacağıma önümüzdeki günlerde şartlar oluştuğu zaman karar veririm. Ben şuan sadece dışarıdan adayları seyrediyorum. Siyaseti seyrediyorum. Aynı şekilde eski hayatımı devam ettiriyorum. Ticaretimle uğraşıyorum. Engelli çocuklarımla uğraşıyorum. Devrek sokaklarındayım. Halkın arasındayım. Hakkı Bey'e şöyle bir sözüm var. Hakkın Bey'e Çetin Bozkurt'tan yüzde 30 önde olduğuma dair, AK Parti yandaşı bir ajansın yaptığı anketi verdik. Bu ankette Mustafa Semerci de dahil. Anketi kendi elinde vardır Hakkı Güney'in. Hakkı Güney 15 gün öncesine kadar Nadir Saraç aklında değil de 15 gün sonra mı aklında olmuş. İyi bir ailenin, köklü bir ailenin, kızıdır Songül diye. CHP yanlısı arkadaşlar, bana destek veren arkadaşlar AK Parti ajansının yapmış olduğu anketi Hakkı Güney'in önüne sundular. Devrek'te Çetin Bozkurt'un mu daha çok oyu var? Songül Malkoç'un mu? Çetin mi daha güçlüdür? Songül mü? Onun cevabını versin."

Editör: Pusula Gazetesi