Birbiri ardına gelen emlak projeleri ve şehrin mevcut ev potansiyeliyle Ankara, kiralık daire arayışında olanlara sınırsız seçenekler sunuyor.

Ankara'daki üniversitelerin ilçelere dağılımını ve öğrenciler için en uygun semtleri inceledik. Ankara, Türkiye'nin en köklü üniversitelerini bünyesinde barındıran önemli bir eğitim şehri. Başkentte altı devlet, 10 vakıf olmak üzere 16 üniversite bulunuyor. Zingat Bölge Raporu'na göre Ankara genelinde 100 metrekarelik bir daire kiralamanın bedeli ortalama 728 TL olarak hesaplanmış. Elbette ki, ortalama fiyatlar her semte ve ilçeye göre değişkenlik gösteriyor. Peki Ankara'daki üniversite öğrencilerinin kiralık daire tercihi yapabileceği ilçeler ve semtler hangileri?

Göl manzaralı uygun fiyatlı kiralık daireler: Gölbaşı

Gölbaşı için "Ankara'nın üniversite merkezi" demek mümkün. İlçe, özellikle Ankara Üniversitesi'nin merkezi sayılabilecek konumda. Ankara Üniversitesi'ne ait dokuz eğitim alanının yer aldığı Gölbaşı'nda Atılım ve Gazi Üniversiteleri'ne ait fakültelerin yanında bir de Polis Akademisi Meslek Okulu yer alıyor. Gölbaşı kiralık daire endeksi için Zingat.com'a başvurduğumuzda ortalama kira bedelinin 843 TL olduğu bilgisini alıyoruz. Kiralık daire arayan öğrenciler için cazip ulaşım kolaylıkları ve sosyal imkanlar sunan Gölbaşı'nda detaylı bir arama yaparsanız istediğiniz daireyi bulmakta sıkıntı yaşamayacağınız kesin. Göl manzarası sevenler özellikle bu bölgeyi araştırsın.

Sincan'da fiyatlar öğrenci dostu

Sincan'da hali hazırda Hacettepe ve Çankaya Üniversiteler'inin kampüsleri bulunuyor. İlçede üniversite yatırımlarının devam etmesi bekleniyor. Zingat.com'un Bölge Raporu verilerine baktığımızda, ilçenin kiralık daire açısından oldukça uygun fiyatlara sahip olduğunu söylemek mümkün. Sincan kiralık daire aramalarında minimum 383 TL'ye daire bulmanız mümkün! Üstelik bu fiyatlar ortalama 100 metrekarelik daireler için geçerli. İlçede aynı daire seçeneklerine yönelik ortalama kira bedeli ise 511 TL olarak belirlenmiş.

Metrodan sonra Keçiören değerlendi

Atatürk Kültür Merkezi - Keçiören arasındaki bir buçuk saatlik mesafeyi 17 dakikaya indiren metro hattı ile birlikte ilçede emlak piyasası açısından da bir hareketlilik yaşanıyor. Zingat.com'un Bölge Raporu'na göre Keçiören kiralık daire piyasası 2016 yılına göre yüzde 11.11 oranında artış gösterdi. Rapora göre şu an ortalama 100 metrekarelik daire için minimum fiyatlar 457 TL'den başlıyor ve maksimum 767 TL'ye uzanıyor.

Etimesgut'ta kiralık daire fiyatları yükselişte

Gelelim Ankara'nın mütevazı sayılabilecek kira bedellerine sahip bir diğer ilçesi olan Etimesgut'a... Etimesgut kiralık daire piyasasında fiyatların yukarı ivme izlediği ilçelerden biri. Zingat Bölge Raporu verilerine göre; geçen yılın 100 metrekare ve civarındaki kiralık daire seçenekleri arasında ortalama kira bedelinde yüzde 28 artış yaşandığı göze çarpıyor. Kiraların artış gösterdiği ilçede 2017'nin ortalama kira bedelinin ise 817 TL olduğu görülüyor. İlçedeki üniversitelere gelirsek; Başkent Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin burada yerleşkeleri bulunuyor.

Editör: Pusula Gazetesi