Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, geçtiğimiz günlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'na yapılan ziyareti değerlendirdi.

Ankara'da ki ziyarette AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Kazım Eroğlu ve Genel Başkan Hakan Yeşil, birlikte 3000 işçi talebinde bulundular.
.
Enerji Bakanı Dönmez'den TTK ya işçi alımı ile ilgili taleplerini ilettiklerini belirten İsa Mutlu "3000 işçi talebinde bulunduk" dedi.

İsa Mutlu gazetecilerin sorularını şöyle yanıtladı:
"TTK'da en son 2019 yılında alınan işçilerden sonra onların sayısından çok daha fazlası emekli oldu. Dolayısıyla aldığımız işçi sayısı kadar yeni bir işçi açığı oluştu. Üretimin istikrarlı hale gelebilmesi için sürekli arz edebilmesi için emekli olan arkadaşlarımızın yerine işe alınması gerektiğini ilettik. Aksi takdirde bunun bir zaruret olduğunu asla da üretimin istikrarlı halde devam edemeyeceğini söyledik. Hatta ve hatta toplu ve bu sefere mahsus en az 3 bin işçi alınması gerektiğini Ifade ettik. En azından yasadan doğan emekli olanların yüzde 75'İ kadar bakanlık onayına bağlı olarak her yıl işçi alınır ibaresinin hayata geçilmesini istedik. 2015 yılına kadar ara ara yıllar içerisinde yapıldığını, 2015'ten sonra bunun tamamen durduğunu ve bunun bizi ciddi sıkıntıya soktuğunu ifade ettik. Sayın enerji bakanımız bir buçuk saate yakın süren bir zaman diliminde sorunlarımızı dinledi ve bize görüşlerini sundu."