11-15 Nisan tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilen Türkiye Deplasmanlı 2. Hentbol Ligine Terfi müsabakalarında aldığı başarılı sonuçlarla bir çok takım arasından terfi maçlarını 3. olarak tamamlayan Zonguldak Halay Halk Oyunları Gençlik Spor Hentbol takımı finallere kalmayı başarmıştı. Ankara'da oynadığı 4 maçtan 3 galibiyet alan Halay şimdi 31 Mayıs 3 Haziran tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilecek olan final grubu müsabakalarında Zonguldak'ı temsil edecek.

İŞTE 8 TAKIM

Toplamda 8 takım 2.lige çıkmak için mücadele edecekler ve ilk 4 takım arasına giren takımlar 2018-2019 Türkiye Hentbol 2. Ligde mücadele etmeye katılmaya hak kazanacaklar.

Finallerde mücadele edecek olan 8 takım şöyle oluştu:

Seyhan Belediyespor, Malatya Belediyespor, Başkent Akademispor, Önder Gençlikspor, İzmir Dikilispor, Nazilli Belediyespor, Zonguldak Halay Gençlik ve Spor Kulübü, Cizre Yıldızlarspor.

MADDİYAT BÜYÜK ENGEL, GİDEMEYEBİLİRLER

Halay Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü yaşadığı maddi kriz nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor. Maddi sorun çözülmemesi ve gerekli destek sağlanamaması halinde Ankara'da gerçekleştirilecek olan final maçlarına gidememe tehlikesi ile karşı karşıya olan Halay Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü teknik heyet ve sporcuları final maçlarına da bu sorun nedeniyle konsantre olamıyor. Kulüp yönetimi kentten finaller öncesinde destek bekliyor.

Editör: Pusula Gazetesi