Sayın Ali Rıza TIĞ;


8 Mayıs 2006 yılında yayın hayatına başlayan Pusula Gazetesi'nin 12. yayın yılını kutluyor, emeği geçenlere başarılar diliyorum.


Demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından olan basın ve medya kuruluşları, toplumun gözü, kulağı ve sesi olmakla kalmayıp; aynı zamanda devletle toplum arasında köprü görevi gören önemli birer sivil toplum örgütleridir. Siz değerli basın mensupları ise oldukça önemli olan toplumun bilgi edinme hakkını yerine getirirken kamu görevi yapan önemli toplumsal aktörlersiniz. Günümüzde ülkelerin gelişmişliği ve toplumların kalkınması ile basın özgürlüğü arasında orantı olduğu dikkatlerden kaçmamaktadır. Bu nedenle kamuoyunda dördüncü kuvvet olarak da algılanan basının; habercilik yaparken ilkeli, dürüst ve tarafsız olması oldukça önem arz etmektedir. Hızla büyüyen ve gelişen ilimizin gerek ekonomik, gerekse sosyal olarak geldiği noktada sivil toplum örgütlerinin yanı sıra basın kuruluşlarının katkısı azımsanmayacak derecede büyüktür. Zonguldak basınının gerek kamuoyu oluşturmada, gerekse kamu adına denetim görevini yerine getirirken ilkeli ve objektif duruşunu devam ettirmesi en büyük dileğimizdir.


Bu çerçevede; Zonguldak ve ilçelerinde sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda gelişimde önemli katalizör görevi gören kuruluşlardan birisi olan gazetenizin 11 yılı geride bırakarak 12. yayın yılına girmesi nedeniyle sizleri kutlar; emeği geçen herkesi, kurucusundan yazı işleri müdürüne, muhabirinden matbaa görevlisine, dağıtıcısına ve okuyucusuna kadar tebrik eder, nice başarılı yıllar dilerim.

Yüksel KOCAMAN

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı

Editör: Pusula Gazetesi