Günlük hayatımızda sıkça kullandığımız birçok ürün, yardımcı eleman yer almaktadır. Hemen her birey bunların birçoğunu neredeyse hergün kullanmaktadır. Bu parçalardan biri de anahtar priz olarak lanse edebiliriz. Evimizde, iş yerimizde, okulumuzda yani kısaca bir çatı altına girdiğimiz her yerde karşılaştığımız ve kullandığımız ürünlerdir bunlar.

Günlük yaşantımızda hayatımızı o kadar kolaylıştıran ürün vardır ki bunlar olmasa ne olurdu, yerini ne alırdı bilemiyoruz. Bir düşünsenize elektrik denen şeyin olmadığını. Kim bilir neler olurdu? Bu nedenle bazı şeylerin kıymetini bilmekte yarar var.

Anahtar Priz Nedir?

Anahtar priz için kısaca bir tanımlama yapmamız gerekirse, bir yapı altında yer alan ışıklandırmayı yani ampulleri açmamıza yarayan bir kontrol mekanizmasıdır.

Anahtar Priz Çeşitleri

Anahtar prizleri tip olarak çok fazla çeşitlendirmek mümkün değildir. Ancak model olarak, renk olarak farklı çeşitlerini bulabilirsiniz. Bunun dışında son yıllarda Dimmer Anahtar Priz adı verilen bir model ortaya çıkmıştır. Türkçe olarak ifade etmemiz gerekirse de Ayarlı Anahtar Priz diyebiliriz. Bu prizler ile yanan ampüllerimizin aydınlatma miktarını ayarlayabiliriz.

Anahtar Priz Modelleri

Anahtar prizlere geniş bir model yelpazesi ile ulaşmak mümkündür. Standart yapıda üretilen anahtar priz, çeşitli renklerde, değiştirilebilir kapaklar ile karşımıza çıkmaktadır. Basitçe bir örnek vermek gerekirse ahşap anahtar priz, eskitme anahtar priz ya da renkli anahtar priz gibi modeller karşımıza çıkabilir. Bunların dışında çok fazla model görmek zordur. Çünkü yapıları aynı tarzdır. Elbette zaman geçtikçe bunun dışında Dimmer adı verilen anahtar prizler ortaya çıkmıştır.

Renkli anahtar prizlerin en önemli avantajı çıkarılabilir çerçeve ile çeşitli modeller karşımıza çıkmasıdır. Yani birçok renkli anahtar priz çerçevesi satın alarak evinizin havasını prizler ile değiştirebilirsiniz. Bu sayede kendi dekorasyonunuzu ortaya çıkarabilirsiniz.

Anahtar Priz Fiyatları

Sadece anahtar prizlerde değil birçok elektronik üründe kaliteli ve bilindik markaların ürünlerini almak doğru olacaktır. Kaliteli anahtar priz satın almak ve daha fazla bilgi almak için Schneider Electric sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Pusula Gazetesi