Çaycuma yeni Belediye Kompleksi B Blok'ta oluşturulan Anahtar AVM'nin içinde yer alan Ada Market'in açılışı virüs salgını koşullarında yüksek katılımla yapıldı. Açılışa Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycuma Esnaf ve Sanatlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Chp Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin yanısıra, Gelecek Partisi yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Başkan Kantarcı, "Çaycuma halkına yeni belediye binamızın nereye yapılması gerektiğini sorduk. Bu amaçla düzenlediğimiz anketten daha önce burada bulunan ve belediye hizmet binası diye başlanan inşaat iskeletinin yerine yapılması kararı çıktı. Biz bunun üzerine çalışmalara başladık. Belediye arşivlerinde hiçbir projesini bulamadığımız bina iskeleti, maalesef kontrollerden de sağlam çıkmadı. Sonuçta yıkım kararı alındı. İyi ki de öyle karar çıkmış. Yıkım sırasında gördük ki, bina pul pul dökülüyor. Sonuçta en başa dönerek sıfırdan bina yapmaya karar verdik. 2016 yılından itibaren de burada hummalı çalışma yürüttük. Sonuçta böyle büyük bir komplekse kavuştuk. Türkiye'nin birçok ilinde bile olmayan çok önemli bir tesisi siz değerli Çaycumalılar için hayata geçirdik. Virüs salgınının başında yeni binamıza taşındık ve Çaycuma halkı, bulaş riskine karşı son derece güvenli bir ortamda hizmet almaya başladı" dedi.

ÇOK YAKINDA SÜRPRİZ BİR MAĞAZA DAHA GELİYOR

Bugün açılışını yapacağımız mağazanın Çaycuma için farklı bir mağaza olmasını arzu ettiğini de söyleyen Kantarcı, sözlerine, "Göreve geldiğimizden bu yana market açılmasıyla ilgili gelen teklifleri, insanların araçlarıyla değil de yürüyerek gelip alışverişlerini yapabilmeleri ölçüsüne göre değerlendirdik ve marketleri Çaycuma geneline yaydık. Şimdi Çaycuma'nın birçok yerinde hemşerilerimiz arabaya binmeden alışverişlerini yapıp evlerine dönebiliyor. Ama ben burada başka türlü bir mağaza olsun istedim. Bakkal tarzı olan mağazalardan daha üst sınıf, farklı markaların olduğu bir market olması gönlümden geçiyordu. Bu amaçla ülke çapında faaliyet gösteren zincir marketlerle iki yılı aşkın zamandır görüşmeler yaptık. Fakat sonuç alamadık. Sonuçta bir kahraman geldi karşımıza. Kısa bir süre önce açtığı küçük bir mekanı büyük bir işletmeye dönüştüren Orkun kardeşim, bu büyük yatırım için istekli oldu. Son derece cesaretle işe girişerek bu müstesna işletmeyi ortaya çıkardı. Yeni belediye binamıza takılmış bir elmas gibi olan bu tesisi meydana getirdi. Burada marketin yanı sıra tekel ürünleri de yer alacak. Çok yakında sürpriz bir mağaza daha geliyor. O da kafeterya tarzında olacak. Bir de fastfood tarzı hazır yemek yeri olacak. Belediyemize son derece tatminkar bir kira ödemeyi kabul eden Orkun Kartal kardeşimin ben burada iyi işler yaparak çok kazanmasını, belediyeye olan borçlarını da aksatmadan ödemesini temenni ediyorum. Kendisinin bana, buranın, 'Çaycuma'nın en geniş ürün yelpazesine sahip, kaliteden ödün vermeyen en ucuz marketi' olacağına dair söz verdi. Sizden ricam aksi bir durum olduğunda lütfen bana şikayete gelin" diyerek devam etti.

BİR ÇALIŞKANLAR ORDUSU OLARAK ÇAYCUMA'YA HİZMET EDİYORUZ

Kantarcı, sözlerini, "Belediye binasının bahçesindeki Atatürk büstü önünde 'Tek bir şeye ihtiyacımız var, o da çalışkan olmak' yazıyor. Bizim de böyle çalışkan insanlara, Çaycuma'nın geleceğine yatırım yapan çalışkan dostlara ihtiyacımız var. Buraya dışardan gelenler şaşırıyorlar. Çaycuma'da çok güzel bir kentleşme hareketi başladı. Biliyorsunuz Sayın Milletvekilimizin gayretleriyle Perşembe kavşağında, Filyos Irmağı üzerine 16 metre genişliğinde bir köprü yapıyoruz. Biz de, sanayi bölgesi ile kültür merkezi arasında yapma sözü verdiğimiz yaya köprüsü inşaatına da başladık. Bu iki köprüyü, inşallah yılbaşına kadar hizmete sokacağız. Belediye binamızın üst katlarında bulunan halka açık sosyal mekanlarındaki düzenleme çalışmalarımız sürüyor. Oralarda bir kültür merkezi olarak kurguladığımız mekanlar var. Çok güzel bir terasımız var. Buralar faaliyete geçtiğinde Çaycuma'da her türlü kültürel etkinliği hiçbir yer sorunu yaşamadan rahatça yapabileceğiz. Bize bu hizmetleri yapabilme imkanı verdiğiniz için sizlerle iftihar ediyorum. Biz de sizin bu güveninize layık olmak için gece gündüz çalışıyoruz. Bugün bu çalışkanlar ordusuna Orkun kardeşimi de eklemiş olduk. Tüm Çaycuma'ya hayırlı olsun" diyerek sözlerini tamamladı.

KURDELE 'HAYIRLI OLSUN' DİLEKLERİYLE KESİLDİ

Daha sonra Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir kısa bir konuşma yaparak, belediye hizmetleri ile Çaycuma'nın çok önemli bir yere geldiğine işaret ederek bu hizmetlerin verilmesini sağlayan Başkan Bülent Kantarcı'ya teşekkür etti. Başkan Kantarcı diğer katılımcılarla birlikte 'Hayırlı olsun' dileğiyle kurdeleyi keserek Ada Market'i hizmete soktu.