Pankreas kanseri teşhisi konulan ve İzmir'de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ameliyat edilen Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri Hüseyin Kolçak'ın tedavisi sürüyor.

Genel Cerrahi Servisi'nde 7 saat süren başarılı bir operasyon geçiren Kolçak'ın zarar gören organlarının temizlendiği öğrenildi.

Yoğun bakımdan çıkartılan ve normal servise alınan Kolçak'a ziyaretçi yasağı uygulanıyor. Kolçak'ı görmek için İzmir'e çok sayıda Zonguldaklı gitti.

Hüseyin Kolçak'ın eşi Yasemin Kolçak, şu açıklamayı yaptı: "Hüseyin steril zamanı bitene kadar onun sağlığı hakkında bilgiyi ben vereceğim size.

Güzel haber Hüseyin bugün yoğun bakımdan çıkıp odasına geliyor.

7 saatlik bir ameliyat sonrası girdiği yoğun bakımda bile aynı günün akşamı espiri yapıp gülen nadir bir hastaydı Hüseyin. Hala da öyle. Biz ona güç vereceğimize o bize güç verdi inanın.
Bu süreçte onu sevenlerin duaları, güzel dilekleri, iyi duyguları, sevgileri onun yolunu açtı, ışık oldu gerçekten.
Arayan, soran, yazan, merak eden herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Hüseyin'in rahatsızlığı 7-10 gün içerisinde belirti vermeye başladı. Enson hastaneye gidip yapılan çekap sonucunda şüpheli şeyler görüldü.
Pankreasın başında bir kitlenin varlığı yani.
Kitle damarları tıkadığı için pankreasa bağlı organlara da zarar vermiş, çalışmasını engellemiş bu yüzden o organlar alınmak zorunda kalındı.
Şuan hayatı hiç bir tehlikesi yok. Gayet iyi.
Sadece dikkatli ve sağlıklı bir yaşam sürmesi gerekecek. Az yiyecek, yavaş yiyecek, gıdalı şeyler yiyecek. Aslında herkesin yapması gerektiği gibi..
Bir dönem yaralarının iyileşmesi ve değerlerinin takibi için aranızda olmayacak. Ancak emin olun aklı fikri hep sizinle.
O sizleri çok seviyor. Bundan kesinlikle emin olun. Yaptığı görev onu hayata bağlıyor. İşini de çok seviyor ve sürekli sözleşme sürecinen, yapılacak işlerden bahsediyor. Hiç aklından çıkmıyorsunuz. Yoğun bakımında bile.

Önümüzdeki bir haftalık süreçte odada sterilize kalması gerekiyor
Bu yüzden telefonları odaya alamayacağım. Bu yüzden telefonlara yanıt veremeyeceğim. Ara ara sizlere yazacağım ama.
Fotoğrafını da çeker
gönderirim. Güzel ve sağlıklı günlerde buluşmak dileğiyle."

Editör: Pusula Gazetesi