Çaycuma Belediyesi ile Batı Karadeniz Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği arasında acil durum ve afetlerde işbirliğini içeren protokol imzalandı.

Çaycuma Belediyesi ile Batı Karadeniz Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği (BAKTRAD) arasında afet ve acil durumlarda işbirliği amaçlayan protokol imzalandı. Protokole Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ile BAKTRAD Genel Başkanı Ahmet Emre Gizli imza koydu. Buna göre, her iki kurum arasında, Çaycuma ilçesinde amatör telsizciliğinin geliştirilmesiyle, genel hayatı etkileyecek ölçüde sel, deprem, heyelan, kaya düşmesi, yangın, meteorolojik afet, nükleer ve kimyasal tehdit ile buna bunun gibi haberleşmenin sekteye uğradığı acil durum ve afetlerle bunların eğitim ve tatbikatlarında işbirliği ve koordinasyon sağlanacak.

AMATÖR TELSİZCİ EĞİTİMLERİ DE YAPACAĞIZ

BAKTRAD Genel Başkanı Ahmet Emre Gizli, "Derneğimiz bölgedeki amatör telsizcileri çatısı altında topluyor. Zonguldak, Bartın, Karabük illerinden üyelerimiz var. Şu andaki amatör altyapımızla vericiler ve röleler aracılığıyla Kozlu'dan Ulus'a, Çaycuma'dan Karabük'e kadar geniş bir coğrafyada irtibat kurabiliyoruz. Bu altyapımızın özellikle afet durumunda önemli işler göreceğini düşünüyoruz. Derneğimiz ayrıca Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünce verilen 'Amatör Telsizci Belgesi' eğitimlerini de yapıyor. Çaycuma'da bu eğitimleri yaparak belgeli amatör telsizci sayısını artırmayı amaçlıyoruz. Çaycuma Belediyesi ile bu doğrultuda çalışmalarımız olacak. Bizlerle her türlü işbirliğine hazır olduğunu söyleyen Bülent Kantarcı başkanımıza çok teşekkür ediyorum " dedi.

Editör: Pusula Gazetesi