‘AMATÖR SPOR HAFTASI’ BAŞLADI

Zonguldak’ta ilk kez bu sene düzenlenen “Amatör Spor Haftası”nın açılış töreni Karaelmas Köksal Stadyumu’ndan gerçekleştirildi.

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’un işbirliğiyle düzenlenen etkinlik geçit töreniyle başladı.

AMAÇ SPOR BİLİNCİ VE KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURMAK

Ülke genelinde spor bilicinin ve kültürünün oluşturulması, farkındalık oluşturularak yeni bireylerin spora kazandırılması, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerin bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcuların tanıtılması, sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yönüyle kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik etmeyi amaçlan etkinlik renkli görüntülerle başladı.

Açılış törenine Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, Gençlik Merkezi Müdürü Haydar Üzülmez, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Tahir Buyurucu, Zonguldak Kömürspor Kulübü Başkanı Süleyman Caner, Teknik Direktör Cahit Terzi, Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi Müdürü Esin İlhan,Saha Komiserleri Derneği Başkanı Naim Acar, Kulüp temsilcileri, Antrenörler ve sporcular katıldı.

BOCCE İLE EĞLENDİLER

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz’in açılış konuşmasının ardından çeşitli branşlarda ki sporcular gösteri yaptı. Cimnastik, Hentbol, Güreş, Taekwondo, Cim Hokeyi, Bocce sporcuları gösteri sundu. Açılışa katılan protokolde sahaya inerek sporcularla birlikte eğlenceli anlar yaşadı.

Ülkemizde henüz yeni olan bu spor dalları arasında bulunan Bocce, protokolün dikkatini çekti. Kuralları öğrenen Başkanlar ardından atış yaparak yarıştılar. Açılışta Zonguldak protokolü çeşitli spor branşını yapma imkanı buldu.

Editör: Pusula Gazetesi