Her yıl 7-14 Ekim tarihleri arasında kutlanan, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından düzenlenen Amatör Spor Haftası Zonguldak'ta düzenlenen törenle başladı.

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu'nda Amatör Spor haftası kapsamında yürüyüş ve spor gösterileri gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir, Furbol İl Temsilcisi Metin Malkoç antrenör ve sporcular katıldı.

Program saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra ise atletizm, bocce, dart, curling, cirit atma, gülle atma ve okçuluk gibi farklı branşlarda spor gösterileri yapıldı.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ve Emniyet Müdürü Metin Turanlı programda antrenör antrenörlerden spor branşları hakkında detaylı bilgi aldı.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı dart atışı gerçekleştirdi, ilginç görüntüler ortaya çıktı.

YÜKSEL: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ"

Programda açılış konuşması gerçekleştiren Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, ''Bu haftanın amacı her yaştan yediden yetmişe, vatandaşımızı spora yönlendirmek, spora teşvik etmek amacıyla farkındalık yaratmak için kutlanan bir haftadır. Bu hafta içerisinde tüm ülkede olduğu gibi Zonguldak'ta da çeşitli spor faaliyetleri düzenlenerek vatandaşlarımızı spora teşvik etmeyi çalışılmaktadır. Bakanlığımız spor faaliyetlerinin gelişmesi açısından son yıllarda gerek tesis gerekse tesisleşme açısından her türlü desteği vermekte olup bizlerde bunun kullanımını sizlere sunmak için var gücümüzle çalışmaktayız" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi