TFF yeni sezon öncesinde amatörler teblig usulü, müsabaka ertelemeleri konusunda statüyü açıkladı. İşte detaylar...

TEBLİĞ USULÜ

Tertip Komitelerince verilen kararlar ile İl Disiplin Kurulu kararları ilgili kişi ve kuruluşlara yeri Tertip Komitelerince belirlenerek kulüplere duyurulan İLAN TAHTASINA asılmak suretiyle veya ilin ASKF Başkanlı- ğının / Futbol İl Temsilciliğinin internet sitesinden ilan edilir. Tebligat konusunda Tertip Komiteleri kulüplerden sezon başında taahhütname almak zorundadırlar (EK: 2)

MÜSABAKALARIN ERTELENMESİ

- TFF, elverişsiz hava koşulları dışında ancak zorlayıcı sebeplerle müsabakayı başka bir güne erteleyebilir.

- Elverişsiz hava ve stadyum şartları nedeni ile müsabakanın ertelenmesi halinde, TFF tespit edeceği başka bir stadyumda müsabakanın oynanmasına re'sen karar verebilir.

- Hakem, elverişsiz hava koşulları sebebiyle müsabaka başlama saatinden iki saat veya daha az bir süre kaldıktan sonra müsabakayı erteleyebilir.

- Ertelemeyi gerektiren zorunlu sebeplerin bulunup bulunmadığının takdiri müsabakanın hakemine aittir.

- Elverişsiz hava koşulları nedeni ile gününde oynanmayan veya yarıda kalan müsabakalar TFF tarafından tespit edilecek bir tarihte oynanır.

- Elverişsiz hava ve saha koşulları nedeni ile müsabakanın devam eden bir anında hakem tarafından ertelenmesi halinde, söz konusu müsabakanın bir başka tarihte hangi şartlarda başlayacağına TFF tarafından karar verilir.

- Takımların anlaşmaları, müsabakanın ertelenmesine sebep olarak gösterilemez.

- Kulüplerin, futbolcularının toplu zehirlenmeleri gerekçesiyle müsabakalarının ertelenmesine ilişkin talepleri TFF tarafından karara bağlanır.

FİKSTÜRE ARA VERME (FİSKTÜRÜN KAYDIRILMASI)

Müsabakalar sezon başında ilan edilen fikstüre göre oynatılır, fikstüre uyulması zorunludur. TFF, elverişsiz hava koşulları, zorlayıcı sebepler, toplumun büyük kesimini etkileyen olumsuz olaylar ve diğer zorunlu nedenlerle fikstüre ara verebilir.

FİKSTÜRE ARA VERMENİN (FİKSTÜRÜN KAYDIRILMASININ) SONUÇLARI

- Fikstüre ara verilmesi durumunda ilan edilen ara verme döneminden sonra fikstüre kaldığı yerden devam edilir.

- Fikstüre ara verilen dönemde tescil yaptıran futbolcular, fikstürün kalan müsabakalarına katılabilir.

- Fikstüre ara verilen dönemde cezalı veya idari tedbirli olup da, fikstürün yeniden başladığı tarihte cezası infaz edilmiş olan kişiler, müsabakalara katılabilirler.

- Fikstüre ara verilen dönemde müsabakaya katılmaya hakkı olan kişiler fikstürün yeniden başladığı tarihte cezalı veya idari tedbirli ise müsabakalara katılamazlar.

GÜVENLİK NEDENİYLE MÜSABAKALARIN TAMAMLANAMAMASI

BAL ve yerel liglerdeki amatör müsabakalarda saha olaylarının asgari seviyeye inmesi ve gerekli disiplinin sağlanması için Futbol Müsabaka Talimatının 19. maddesi hükümleri uygulanacaktır.

DİĞER NEDENLERLE MÜSABAKANIN TAMAMLANAMAMASI

TFF, güvenlik nedeniyle tatil edilen müsabakalar dışında ortaya çıkan zorlayıcı sebepler dolayısıyla müsabakanın yarıda kalması halinde yarıda kalan müsabakanın başka bir günde yarım kaldığı andaki şartlarla tamamlanmasına, yeniden oynanmasına veya müsabakanın yarıda kal- dığı andaki sonucu ile tescil edilmesine karar verir.

Bu tür müsabakalarda yeniden oynanmasına karar verilmiş ise müsabaka, ertelenen müsabakalardaki koşullara göre oynatılır. Müsabakanın başka bir gün yarım kaldığı andaki şartlarda tamamlanmasına karar verilmiş ise en kısa sürede oynatılmasına özen gösterilir ve aşağıdaki hususlar uygulanır.

  1. a) Yarıda kaldığı andaki süre, skor ve ihraç nedeniyle olan eksiklik aynen geçerli olacaktır.
  2. b) Yarıda kalan bu müsabakaya yalnızca müsabakanın oynandığı tarihte kulüpte tescilli olan futbolcular katılabilir.
  3. c) Yarıda kaldığı tarihte cezalı veya idari tedbirli olup da müsabakanın oynanacağı tarihte cezası infaz edilmiş olan futbolcular bu müsabakaya katılabilirler.
  4. d) Yarıda kaldığı tarihte müsabakaya katılma hakkı olan futbolcular, müsabakanın yeniden oynanacağı tarihte cezalı veya idari tedbirli ise bu müsabakaya katılamazlar.
Editör: Pusula Gazetesi