Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Devrek Meslek Yüksekokulu ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ferdi Kesikoğlu, 2018-2019 öğretim yılının ülke için hayırlı olmasını dileyerek, açıklamalarda bulundu.

Üniversiteyi yeni kazanan öğrencilere seslenen Müdür Kesikoğlu, "Öncelikle Zonguldak bölgesinin yükselen değeri Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Kampüsünü tercih ettiğiniz için sizleri kutlarım. Yeni döneme başlarken heyecanlı ve gururluyuz. Oluşturduğumuz deneyimli akademik ve idari kadromuz, sahip olduğumuz sınıf, laboratuvar, atölye, konferans salonu, spor salon ve sahalarımız ile sizlere kaliteli bir eğitim hizmeti sunacağımızdan şüpheniz olmasın" diye konuştu.

"EVLATLARINIZ BİZE EMANET"

Devrek Kampüsünde Uygulamalı Bilimler ile birlikte 10 bölüm ve 13 programla eğitim hizmetine devam edildiğini, öğrenci sayısının her geçen gün hızla arttığını ve Devrek Kampüsünün hızlı büyümesinin şehrin gelişimi açısından da oldukça ön planda olduğunu vurgulayan Kesikoğlu, öğrenci velilerine de hitap ederek, "Değerli öğrenci velilerimiz, evlatlarınız bizim emanetimizdir. Bilindiği üzere mesleki bilgi ve becerilerin ülke kalkınmasındaki önemi oldukça yüksektir. Küresel standartlarda alınan mesleki eğitimin öğrencilerimize katkısı da aynı orantıda yüksek olacaktır. Devrek Kampüsümüz programlarımızın güncelliğiyle, genç ve dinamik akademik kadrosuyla, üniversitenin sunduğu fiziksel ve teknik olanaklarıylabölgemizin hızla gelişen en önemli değerlerindendir. Devrek Kampüsümüzün bu nitelikleri bağlı bulunduğu Bülent Ecevit Üniversitesi'nin uluslararası kimliği ile birleştiğinde ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli personel ihtiyacına katkıda bulunulmaktadır. Amacımız; ülkemizin ihtiyaç duyduğu yüksek nitelikli eleman ihtiyacını yetiştirmek, mezun olduktan sonra iş hayatına atılacak öğrencilere destek vermek, eğitim öğretim süresince öğrencilerin sosyal etkinliklerine azami olanaklar sağlamak ve iyi bir aile ortamı oluşturmak, öğrencilerimizin kişisel gelişimini artıracak faaliyetlerde bulunmak, sosyal sorumluluk bilincine sahip davranabilen, dürüst, güvenilir, hak ve sorumluluklarının farkında olan, bilgi, tecrübe ve emeğe saygı gösteren, çevreye karşı duyarlı bireyler yetiştirmektir. Bu duygu ve düşüncelerle kısa sürede daha çok çalışarak çok daha güzel işler yapacağımızdan eminim" ifadelerine yer verdi.

DEVREKLİLERDEN DESTEK İSTEDİ

Müdür Kesikoğlu, Devrek halkının nezaket ve hoşgörü sahibi, anlayışlı ve modern insanlar olduğunu belirterek öğrencilerimize yardımcı olmaları konusunda onlardan destek istedi. Şehrimize gelen öğrencilerin buradan memnun kalmalarının hem üniversitemizin büyümesi açısından, hem de şehrimizin gelişimi açısından önemli olduğunu vurgulayan Kesikoğlu, "Öğrencilerimiz Devrek'ten ayrıldığında burayı özlemle anmalı, Devrek ve halkı ile ilgili olumlu düşüncelere sahip olmalıdır. Bunun için gerek esnafımızdan gerek halkımızdan öğrencilerimizin taleplerinin karşılanması konusunda destek istiyoruz" dedi.

Kampüsteki öğrenci sayıları ile ilgili bilgiler de veren Kesikoğlu, "Şu anda ikinci sınıfa kayıtlı bin 533 öğrencimiz bulunuyor. Yeni dönem için de ek tercihler haricinde 542 yeni öğrenci kayıt yaptırmıştır. Bu dönem üniversitemizi tercih eden yabancı uyruklu öğrencilerin sayısında da artış meydana gelmiştir" diyerek, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması, başarı, mutluluk ve huzur getirmesini temenni etti.

Editör: Pusula Gazetesi