Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Dikmen İlkokulu idaresi tarafından kan bağışı kampanyası düzenledi. Okul Müdür Yardımcısı Saliha Sakarya, amaçlarının hem halkı, hem velileri ve hem de öğrencileri kan bağışına karşı bilinçlendirmek olduğunu söyledi.

Dikmen ilkokulu idaresi tarafından bu sene ikincisi düzenlenen kan bağışı kampanyası okulun konferans salonunda gerçekleştirildi. Saat 10,30 da başlayan kan bağışı kampanyası saat 15,00' de sona ererken, yaklaşık 25 kişin kan bağışında bulunduğu öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Okul Müdür Yardımcısı Saliha Sakarya, amaçlarının hem halkı, hem velileri ve hem de öğrencileri kan bağışına karşı bilinçlendirmek olduğunu söyledi. Sakarya açıklamasında "Geçen sene başladığımız kan bağışı kampanyamızı bu sene de devam ettirmeyi planladık. Kan bağışı kampanyası bilindiği üzere çok önemli bir konu. Bizler bugüne kadar velilerimizden her türlü desteği aldık. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bizim amacımız öncelikle bu konuya dikkat çekmek. Çünkü bir ünite kanın bile hayat kurtardığını biliyoruz. Umarım bu konuda faydamız dokunabilirse, bir kişinin bile hayatını kurtarmaya vesile olabildiysek ne mutlu bize. Güzel bir şekilde kan bağışı kampanyamızı tamamladık. Ben bir şey daha eklemek istiyorum. Maalesef son zamanlarda kamu spotlarına rağmen yapılan haberlere rağmen birçok vatandaşımız gerekli özeni göstermiyorlar. Burada ki amaçlarımızdan bir tanesi de duyarsızlığa karşı bir adım atılması. Umarım insanlarımıza çevremize halkımıza ve en başta öğrencilerimize bir şeyler öğretebiliyor ve onlara bir şeyler katabiliyorsak ne mutlu bize" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi