Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Gençlik Merkezi Türkiye'de bir ilke imza attı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hakan Yüksel'in girişimleri sonucunda "Topraktan sofraya üreten gençlik" projesi kapsamında Zonguldak Gençlik Merkezi Müdür Vekil Barış Özdemir ve Gençlik Merkezi gönüllü üyeleri tarafından Beycuma Çamlık Mahallesi'nde Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait tarlada uyguladığı proje son aşamasına geldi.

Proje kapsamında yaşamları boyunca köy hayatı yaşamayan gençlerin köyde yaşamlarını sürdüren bireylerin nasıl bir yaşam sürdüğünü daha yakından öğrenmek ve uygulamak amacıyla Ekim ayı içinde tarlaya buğday ekmişti. Ekim ayında ekilen tohumlar büyüdü, yeşerdi ve olgunlaşarak altınbaşak haline geldi. Hasad aşamasına gelen buğdaylar 1 hafta 10 gün içinde toplanarak una dönüştürülecek.

HAKAN YÜKSEL GURURLU VE MUTLU

"Topraktan sofraya üreten gençlik" projesi kapsamında yaptıkları etkinliğin olgunlaştığını ve sonuç alma aşamasına geldiklerini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdür Vekili Hakan Yüksel "Ekim ayı içerisinde, 'Topraktan sofraya üreten gençlik' adı altında ki projemizi başlattık. Gençlik Merkezleri ailesi olarak Merkezim her yerde projesi kapsamında köyde çocuklarımızın merkez gelme imkanı olmayan çocukların merkez gelmesini ve burada bir gün geçirmelerini sağladık. Bunun aksine ne yapabiliriz düşüncesi ile yola çıktığımızda köye giderek orada ki insanların nasıl yaşadığını neler yaptığını görmek için bu projeyi başlattık. 30 kişilik bir grup halinde Beycuma beldesinde belirlediğimiz tarlaya giderek, buğday ekerek tarlayı sürdük. Daha sonra gübreleme çalışmaları ile birlikte bekleme aşamasına gelmiştik. Baktığımız zaman şimdi buğdayın yetiştiğini ve hasat zamanının geldiğini görmekteyiz. Dolayısıyla şimdi yine gençlerimizle beraber oraya giderek hasattı mızı gerçekleştireceğiz. Sonra buğdaylarımızı un haline getirerek anlaşılan bir fırınla ekmek haline getirerek, ihtiyaç ailelerine dağıtacağız. Dolayısıyla her aşamada gençlerimizin bu ürünlerin nasıl yapıldığı ve köyde ki insanların nasıl geçindiğini görmüş olacaklar. En sonunda da ihtiyaç ailelerine ulaştırarak manevi duygularını tatmin olmasını sağlayacağız. Bu önemli projemizin son aşamasına gelmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Şimdi hasad zamanı" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi