Karabük'ün Safranbolu ilçesinde "kültürel miras ve korumacılık" temasıyla düzenlenen 18. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamındaki yarışmada, "Üç eşik, doğum/düğün/ölüm" adlı belgesel birinciliği kazandı. Festivale kadın yönetmenler damga vurdu.
Safranbolu'da bu yıl 18.'si yapılan ve yarın son bulacak festivalin ikinci gününde profesyonel ve Amatör Belgesel film festivalinde dereceye girenlere ödülleri Karabük Üniversitesi Safranbolu Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende verildi. Törene, Karabük Vali Yardımcısı Osman Yenidoğan, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Ürkmezer, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Enver Arslan, Yeşilçam sanatçıları, ödül alan yönetmen ve davetliler katıldı.
Törende kısa bir konuşma yapan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Ürkmezer, 18 yıldır ana teması "kültürel miras ve korumacılık" olan ve bunu belgesel aracılığı ile devam ettirilmesini sağlayan herkese teşekkür etti.
Yarışmada, profesyonel dalda Asuman Fırtına'nın yönettiği "Üç eşik, doğum/düğün/ölüm" isimli belgesel birinci, Elif Ertürk'ün yönettiği "Ağaçeriler" isimli belgesel ikinci ve Fikret Fırat'ın yönettiği "Kollarımdaki Yaşam" isimli belgesel üçüncü seçildi. Amatör Film kategorisinde ise Savaş Yavuz'un yönettiği "Koncolos" birinci, İbrahim Aybek'in yönettiği "Musahip" ikinci, Zeynep Altay'ın yönettiği "Kıllıt" isimli belgesel ise üçüncü oldu. Kazakistan'lı yapımcı, yönetmen Prof. Dr. Sergey Azimov'a Yaşam Boyu Onur Ödülü'nün verildiği törende, ayrıca, Süha Arın, Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve TÜRKSOY özel ödülleri de sahiplerini buldu. Dereceye girenlere ödülleri, protokol üyeleri tarafından verildi.

Editör: Pusula Gazetesi